Mohou psi dostat chřipku?

Mohou psi dostat chřipku?

Mohou psi dostat chřipku? Mohou kočky dostat chřipku? Ano!

Když vás chřipka skolí a ukáže vám své horečné, bolavé sevření, kdo si myslíte, že se k vám obrátit, aby vám poskytl pohodlí a pomohl? Přátelé a rodina si často udržují odstup, což je pochopitelné, protože nechtějí to od vás nakazit, což je trochu neohleduplné. Ale někteří z nás mají to štěstí, že díky domácímu zvířátku nemusí trpět sami.

Po celou dobu, co vydechujeme horký, zkažený vzduch z našich úst na naše psy a kočky, nebo na ně dokonce nechtěně kýchneme, tak oni se neleknou a neutečou. Ve skutečnosti, mnoho domácích zvířat si libuje v naší extra pozornosti, kdy nevypadáme moc dobře napohled a jsme unavení. Jsme kvůli tomu vděční za jejich oddanost.

Nejlepší ze všeho je, že my nemáme starost o nakažení našich psů nebo koček. Nezakrýváme si naše ústa při kašlání před nimi, ani nedýcháme na opačnou stranu, když je máme u sebe. Jsme lidé, a oni nejsou, prostě si tak myslíme, že chytit od nás žádnou chřipku nemohou, když jsou to jen domácí mazlíčci.

Je tomu však tak? Počkejte, mohou tedy psi dostat chřipku? Mohou dostat chřipku i kočky? Vlastně, se musíte na to podívat takhle. Je tu stále více důkazů, že lidé mohou předat chřipky na zvířata.

Více jak 10 nemocí můžete dostat od svého mazlíčka

Mnoho lidí má velký strach z přenosu nákaz ze zvířat na lidi. Ale většina lidí si neuvědomuje, že lidé také mohou předat choroby zvířatům, a to vyvolává otázky a problémy týkající se mutací, nových virových forem a vyvíjejících se chorob, které mohou být potenciálně původci. A samozřejmě, existují obavy o zdraví zvířat.

Nevěděl jsem, že psi mohou dostat chřipku

Příkladem může být můj příběh, kdy mi jednoho dne onemocněl pes. Nechtěl jít na procházky, stále polehával, což u něho nebylo obvyklé, neboť byl hodně aktivní a kdykoliv se snažil na sebe upozornit, abych mu hodil jeho oblíbenou hračku a on ji mohl zase přinést ke mně. To mu vydrželo po celý den, pokud mu některý člen z naší rodiny, chtěl jeho hračku házet.

Teď však byl jakýsi unavený, sem tam jen zvedl malinko hlavu. Tak jsme se rozhodli vzít ho k veterináři. Já si však přemítal v hlavě, kde se mohla stát chyba, a jak mohl onemocnět. Pak jsem zjistil, že když jsem asi dva týdny předtím než onemocněl náš pes byl nemocný já , tak u mne můj psí společník byl a dohlížel na mne a sem tam strčil čumák do mokrých papírových kapesníků. A to byla ta chyba. Díky tomu se nakazil. Kdybych to jen předtím věděl, tak bych bral na něho velký ohled. Nyní to vím, a příště budu opatrnější, abych laskavost mého psa neoplatil tím, že se ode mne nakazí.

Neoplácejte laskavost svých domácích mazlíčků chřipkou

Raději se držte dál, když budete nemocní, aby jste nenakazili jak svojí rodinu, tak i své domácí mazlíčky. Budete tak spokojení, když budete vědět, že jim od vás žádná chřipka nehrozí.

Rate this post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *