Pořiďte vaší kočce užitečné škrabadlo

Pořiďte vaší kočce užitečné škrabadlo

Autor obrázku: Mike Myers

Pokud máte doma kočku, pak jí určitě musíte koupit i škrabadlo a důvod je naprosto jednoduchý. Kočka si potřebuje neustále brousit drápky, a pokud nebudete mít vhodné škrabadlo, které se jí bude líbit, tak to odnese váš nábytek. Jak se tomu vyhnout? Koupit škrabadlo! Ale pozor, ne každá kočka se kamarádí se všemi škrabadly a tak budete muset nejprve zkoušet.

Vhodné by bylo půjčit si od někoho, kdo taktéž doma má kočku, právě její škrabadlo a pozorovat, jak na něj ta vaše kočka reaguje. Pokud se jí líbí, pak neváhejte a stejné, nebo podobné jí pořiďte. Pokud jej přehlíží, musíte se poohlédnout po jiném. Jinak byste mohli škrabadla kupovat tak dlouho, dokud se kočce netrefíte do vkusu a to by se vám nemuselo vůbec vyplatit.

Druhy škrabadel

Existují různá škrabadla a to například: škrabadlo stojací, vlnkové, rohové, pak jsou také škrabadla spojené s různými prolézačkami a tunely, které kočky také velmi milují. Mají zároveň také rádi škrabadla, která v sobě mají i boudičku. Pokud máte doma kočku, tak jste si jistě všimli, že když máte doma nějakou krabici, tak si do ní vleze. Proto pořiďte takové škrabadlo, které budete moci dát ke krabici, do které tak ráda leze. Škrábe-li ráda rohy a gauče, připevněte na tato místa rohová škrabadla.

Jestliže máte doma kytku, která spíše připomíná strom, jistě jí vaše kočka miluje. Existují také škrabadla, která jsou dělaná stejně jako dětské deky s hrazdičkami, kdy na zemi má kočka škrabadlo a zrcátko a na hrazdičce jí pak visí myšky, do kterých může pacičkou bouchat. Je to pro kočičky velmi zábavné a dobře si s tímto vyhrají.

Výrobci nabízejí škrabadla s různými tvary, třeba jako velkou pantofli, do které se kočka schová a podrážku si může škrabat. Pro kočku je škrabadlo stejně důležité, jako pro psa hračky a každá kočička by doma alespoň jedno škrabadlo určitě měla mít.

Rate this post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *