Krmivo pro rybičky… taky často nevíte, které vybrat?

Krmivo pro rybičky… taky často nevíte, které vybrat?

Je krásné a hlavně uklidňují dívat se do akvária, jak tam spokojeně plují rybičky. Mnoho lidí si proto akvárium domů pořídí, avšak ne vždy si spojí tento krásný doplněk s povinnostmi, které jsou s ním spojeny a mezi ně patří i potrava pro tyto zvířátka.

Jak mám krmit akvarijní rybičky?

Tak jako my lidé i zvířata, mezi něž patří i rybičky, chtějí pestrou stravu. Protože čím více pestrou stravu svým rybkám nabídnete, tím budou krásnější, protože naberou na své barevnosti. Avšak nemůžete jim dávat úplně všechno, protože je nutné brát ohled na to, jaký druh, velikost a podobně doma máte.

Jaká potrava existuje?

Protože rybičky vyžadují pestrou stravu, nemůže existovat pouze jeden druh potravy. Jsou tři základní druhy: suchá, mražená a živá potrava. Nejčastěji se používá suchá potrava, protože je nejbezpečnější, co se parazitů a bakterií týče, také je poměrně levná oproti mražené a živé potravě. A mimo jiné je snadné s ní pracovat, co se dávkování týče. Mezi suchou potravu patří granule, vločky a tablety.

Na co se musíme při krmení rybiček ohlížet?

1. Velikost ryb – jak už bylo zmíněno, tak při výběru krmiva je důležité dbát na velikost rybiček. V akvaristice platí jedno pravidlo a tím je, že rozměr potravy by měl odpovídat rozměru ryby, takže pokud jde o malé rybky, tak bychom měli raději zvolit vločky či drobné granulky.

2. Pohyb ryb – při krmení také zleží na tom, kde se ryby nejčastěji shlukují. Zda jsou často u dna, je třeba pořídit takovou potravu, která na dno klesne a ryby jej tak mohou hledat. Pokud se naopak drží více nahoře či po prostoru celého akvária, tak je dobré pořídit takovou potravu, která bude plavat na hladině vody. Zajímavé je, pokud se ryby často shlukují třeba v jednom rohu akvária, pak je naučte, že to bude místo pro jejich potravu.

3. Majitel – další ohled, na který byste měli dbát je ten, kdo se bude o krmení rybiček starat. Protože pokud rybičky bude pravidelně krmit mladší dítě je vhodnější vybrat potravu, která se snadno dávkuje. Avšak pokud je bude krmit zodpovědný a zkušený akvarista, tak si můžete dovolit připravit jim opravdu pestrobarevný jídelníček.

Chcete mít krásné akvárium? Dbejte zásad správného krmiva pro rybičky.

4/5 - (1 vote)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *