Mazlíček VS alergie – 2. část

Mazlíček VS alergie – 2. část

I u psích mazlíků najdeme ty, u kterých se nemusíme bát alergie. Vyjmenujme si alespoň některé z nich.

Yorkšírský teriér

Snad každý ví, o jaké plemeno se jedná. Pro ty co ho neznají, jde o pejska malého vzrůstu s delší srstí. V potaz byste měli vzít poměrně náročnou úpravu jeho srsti. Jinak vám však bude velmi přítulným a hravým společníkem.

Shih-tzu

Jde o velmi společenské čínské plemeno. Má hustou srst a opět je malého vzrůstu. Je velmi aktivní a inteligentní. Co se péče týká je nutné ho každý den vyčesávat, aby nezplstnatěl. Pro rodiny s nedostatkem času na péči, nebude zcela vhodným adeptem.

Bišonek

Je závislý na společnosti a rád na sebe poutá pozornost. Když se mu jí dostane, je v sedmém nebi. Je velmi temperamentní a hravý. Vzhledem k jeho bohatému osrstění je opět nutné věnovat velkou péčí pročesávání a stříhání, které je vhodné provádět alespoň jednou za tři měsíce.

Naháč

Jak je z názvu plemene zřejmé, tento pes nemá žádnou srst a tak s ní pro tentokrát starost mít nebudete. Jde o klidného psa, skvělého hlídače. Většinou má tmavou barvu a jinak zbarvené skvrnky by se měli objevovat jen velmi málo. Právě pro citlivost kůže nechráněné srstí je ale nutno chránit psa před chladem a přímým sluncem, protože ani jedno z nich jeho velmi citlivé kůži nedělá dobře.

Jak už bylo řečeno na začátku, není zcela NE-alergenní pes ani kočka, ale ve spojení s hypoalergennímy krmivy, správnou péčí i zvířetem můžete dosáhnout svého a mazlíčka si pořídit. Plemen tohoto druhu je mnoho a není možné je jmenovat všechny, zde však máte několik z nejznámějších druhů hypoalegenních zástupců psů i koček k vašemu výběru.

Rate this post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *