Daruji kotě! Už jste si zkusili „osvojit“ koťátko?

Daruji kotě! Už jste si zkusili „osvojit“ koťátko?

By: Beverley Goodwin

Máte doma kočku, která se vám někde zaběhla s kocourem a teď bude tím koťata a vy nevíte co s nimi? To není žádný problém, protože je poměrně dost lidí, kteří by rádi kočku vlastnili a naopak neví, kde by si sehnali.

Jak můžu oslovit zájemce?

Téměř každé vesnici se potuluje několik koček, které mívají běžně koťata a jejich majitelé tyto koťata rozdávají. Tam stačí jen říct sousedovi a hned další den si pro ně přijde několik zájemců. Avšak lidé ve městech to mají poněkud horší, protože zde jezdí mnoho aut a každý si svého mazlíčka hlídá, aby se mu nezaběhl. Proto takoví lidé mohou používat sdělovací prostředky:

Plakát – jako nejúčinnější nabídku pro darování kotěte může být plakát, který pověsíte tam, kde ho lidé nejlépe uvidí, jako je třeba autobusová zastávka, vlakové nádraží a podobně. Stačí, když své malé koťátka vyfotíte, napíšete na sebe kontakt a pak už jen budete čekat na zájemce.

Noviny – další variantou může být inzerát do novin, kdy mezi běžné inzeráty podáte svůj. Pobudu může mít stejnou jako plakát, lidem stačí, když krásná koťátka uvidí a pokud by potřebovali nějaké informace, tak vás kontaktují.

Internet – asi nejpohodlnější způsob je zveřejnit vaši nabídku na internet. Nejen, že to bude pohodlné, ale také účelové, protože dnes mnoho lidi tráví svůj volný čas u počítače, takže si této nabídky musí všimnout. Na internetu můžete napsat inzerát tak, jako do novin anebo také můžete vaši nabídku dát na některé sociální sítě, jako je třeba známý facebook, kde je dnes spousta lidí.

Proč lidé koťata darují?

Většina lidí má své mazlíčky venku, a tak je stále nekontrolují a pak jen stačí, když se kočka zaběhne a za chvíli zjistíte, že budete mít neplánovaná koťata, která už lidé nechtějí, jelikož jim třeba jedna kočka stačí anebo si nemohou dovolit živit tolik koček a podobně. Avšak kotě, jehož otec je většinou neznámý a matka obyčejná kočka, se nelehko prodávají. Lidé jsou rádi, že si pro ně někdo vůbec přijde. Avšak některým lidem, kteří mají v sobě slušné chování, není libo brát si od někoho kotě jen tak zadarmo, a tak majiteli donese aspoň nějaký malý dáreček anebo jen čokoládu. Samozřejmě, že to nikdy neurazí, ba naopak majiteli kotěte tím uděláte radost.

Malé roztomilé koťátko je ten nejkrásnější dárek, co můžete dostat.

Rate this post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *