Purina – kvalitní krmivo pro vaše domácí mazlíčky

Purina – kvalitní krmivo pro vaše domácí mazlíčky

By: NatalieMaynor

Dnes si nebudeme povídat, jako obvykle, o chovu různých zvířat. Naopak. Dnes si povíme pár základních informací o legendární společnosti Purina, která po řadu desítek let dodává tu nejlepší – dalo by se říct, že nejkvalitnější, krmnou směs pro naše milované psy a kočky.

Základní informace

Slovo ‚Purina‘ je označení pro britskou společnost, která již od roku 1829 vyrábí speciální krmivo pro zvířata – převážně pro psy nebo kočky. Společnost byla založena Joellem Spillerem.

Historie společnosti Purina

Purina se na trhu pohybuje už pěknou řádku let. Samotná společnost byla založena v roce 1829 Joellem Spillerem v Bridgewateru v Somersetu. V úplných začátcích fungovala hlavně jako zprostředkovatel dodávek kukuřice.

Po roce 1840 začal Spiller společně se svým partnerem Samuelem Brownem ve Velké Británii používat teprve druhý mlýn, který je poháněný párou. V roce 1851 koupil v Cardiffu pekárnu na suchary určenou hlavně pro námořníky. K tomu začali vyrábět i úplně první suchary pro psy. V té době však pod jménem ‚Spillers‘. Firma se oficiálně stala veřejnou obchodní společností až v roce 1887.

Po třech letech – tedy v roce 1890 spojil Spiller svoji firmu s firmou William Baker and sons. Tímto vzniká společnost pod jménem Spillers and Bakers limited. 20. století se pro společnost stalo průlomovým. Hned v roce 1907 jsou na trh uvedeny barevné psí suchary SHAPES, které si udržují svou silnou pozici dodnes.

Na začátku 1. světové války už firma vyrábí více než 18 různých druhů psích sucharů. Výroba těchto sucharů probíhala v továrnách v Cardiffu, Bristolu, Londýně, Newcastlu a Birkenheadu. Od konce 19. století se společnost Spiller rozrostla natolik hned potom, jak koupila sedm dceřiných společností. V roce 1927 byla přejmenována na Spiller Limited, dceřiné společnosti následně procházejí likvidací a aktiva se soustřeďují převážně v mateřské firmě. Na trh je následně uvedeno speciálně vyrobené krmivo pro chrty WINALOT.

Rate this post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *