Argentinská doga

Argentinská doga

By: Hugo A. Quintero G.

Chcete si pořídit psa, ale nevíte, které plemeno je pro vás to správné? Proto je nutné, abyste nejen koukali na vzhled, ale pročetli i nějaké články, které vám více prozradí o charakteru, historii a mnoho dalších, o budoucím psu.

Jak argentinská doga vypadá?

Argentinská doga je pes, který je poměrně vysoký, protože jeho výška v kohoutku dosahuje kolem šedesáti dvou centimetrů. Jde o psa, z kterého vyzařuje síly, díky jeho mohutnosti a také energie. Srst tohoto plemene je krátká – což je zhruba 1,5 až dva centimetry dlouhá, kromě toho je hladká a na omak měkká.

Jakou má argentinská doga historii?

Historie ve většině případů není tak podstatná, protože ať už plemeno bylo v minulosti jakékoliv, tak je několikrát přešlechtěno a také je jenom na majiteli, jak si dané zvíře vychová. Toto plemeno pochází z Jižní Ameriky, kde bylo předurčeno pro lovení vysoké zvěře.

Jaké má Argentinská doga vlastnosti?

Právě proto, že má Argentinská doga v minulosti lovení zvěře, umí být v případě nutnosti velice rychlá. Také jde o velmi inteligentní plemeno. Tato rasa je sama k sobě velice tvrdá, ale svou rodinu má ráda a je na ně velice milá, kromě své rodiny má také ráda ostatní psy, protože byla zvyklá na smečkový typ života, takže nemá potřebu na ostatní psy zaútočit. Avšak všechno záleží na tom, jaký máte k tomu zvířeti vztah, postoj a jak si ho sami vychováte. I z psa s dobrým charakterem může být zlý, když se mu paniček nebude věnovat nebo ho dokonce bude týrat a podobně.

Může být Argentinská doga i v baráku?

Argentinská doga je plemeno, které dokáže být venku na zahradě, zavřená v kotci, ale také uvnitř domu, avšak potřebuje poměrně dost aktivity, což neznamená, že byste museli každý den běhat dvacet kilometrů, ale nějaká procházka během dne a také nějakou aktivitu, která by zaměstnala jeho mozek, protože je to pes inteligentní a chce se rozvíjet.

Na co bych si měl při výchově tohoto psa dávat pozor?

Jde o chytrého a příjemného psa, takže se učí velice rychle a bez obtíží. Avšak pokud se při výcviku dopustí sebemenší chybičky, je třeba mu ji neodpustit, protože by si mohl velice rychle zvyknout na to, že jsou mu malé chyby tolerovány a pak by bylo obtížnější ho přeučit. A tak jako každý pes potřebuje v době růstu dobrou stravu. Jinak jde o plemeno, s kterým byste neměli mít žádný problém.

Rate this post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *