Klokan jako domácí mazlíček

Klokan je sice velmi neobvyklé domácí zvířátko, ale pro spoustu nadšenců se tento krásný živočich stal členem jejich rodiny. Pokud i Vy toužíte mít doma na zahradě poskakujícího klokánka, najdete v tomto článku pár tipů jak na to.

By: nickliv

Obecné informace

Cena jednoho klokana se pohybuje okolo 12 000,- Kč. Vhodné druhy pro chov jsou například Klokan Bennettův nebo Klokan Rudokrký.

Výběh

Na jednoho klokana by mělo zhruba 50 metrů čtverečních. Plot musí být vysoký minimálně metr a půl. Jako výběh může postačit zahrada s trávou. Tu nemusíme potom sekat, protože tráva slouží jako hlavní potrava. Klokani mají taky velmi rádi kůry a listy stromů či keřů. Jako přístřešek může posloužit nějaká menší stodola, pokud nemáte, můžete se pokusit ji sami postavit. Důležité je, aby do ní nepršelo a příliš nefoukalo – rozměry 3 x 3 metry dokonale postačí. Jako podestýlka může postačit obyčejné seno.Výběh nevyžaduje nějakou extra péči. Stačí když jednou za 3 týdny shrábnete bobky a vyměníte podestýlku v domečku.

Krmení

Klokani jsou býložravci, takže jak už jsem zmínila, stačí jim obyčejná tráva, občas nějaká ta zelenina a ovoce. V tomto ohledu se dá strava klokana přirovnat ke stravě králíka. Jako každé zvíře pije klokan obyčejnou vodu.

Ochočení

Ochočit si takového klokana je mnohem jednodušší, když je klokan sám. Ze začátku je dobré k nim pravidelně chodit k plotu s nějakou dobrůtkou – například piškot a pozorovat je. Postupně se snažte vzdálenost zmenšovat.

 

Jak vidíte chov klokanů je opravdu snadný, tak hodně štěstí!

5/5 - (2 votes)

One thought on “Klokan jako domácí mazlíček

  1. Dobrý den.
    Dnes jsme viděli na Vysočině klokana drženého na asi 5 m2.
    Nejedná se již o týrání tohoto zvířete?
    Děkujeme za odpověď.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *