Kdo by nechtěl mít královnu koček doma?

Kdo by nechtěl mít královnu koček doma?

Kočky a psi patří mezi nejoblíbenější domácí mazlíčky. Pravdou je, že každý člověk se na svého mazlíčka dívá jinak, avšak všichni si vybírají takovou rasu, která se mu nejvíce líbí. A pokud chcete mít doma královnu koček, určitě byste měli zvážit volbu pro britskou modrou kočku.

lakki290268 / Pixabay

Proč je právě toto plemeno?

Koček je velké množství, ale ne každá se může chlubit takovou známostí a specifikem, jako právě britská modrá kočka. Je královnou koček nejen pro to, jak krásně vypadá, ale také kvůli svému charakteru. Na jednu stranu jde o kočku, která se k vám velice ráda přitulí, ale na tu druhou si nechává tvář královny, protože i ona má ráda svůj klid a pohodu. Takže se s vámi ráno náležitě rozloučí, ale když jí poté necháte samotnou doma, tak bude jen spokojená, protože bude moci odpočívat.

Speciální kočka potřebuje speciální péči

Ačkoliv se úplně nabízí, že když máte doma tak speciální kočku, tak budete muset o ní i lépe pečovat. Pravdou je, že toto plemeno je velice dobrou volbou, právě pro to, že je nenáročná. Její kožíšek je sice jemný a na oman velmi příjemný, ale takový bude, i když se o něj nebudete moc starat. Stačí, když jí jednou za čas vyčešete a samozřejmě, že nemůžete také zapomenout na koupel. Nemusíte svého mazlíčka koupat často, jen když si to kožíšek vyžaduje. A není překvapením, že se musíte starat o drápy, avšak to je záležitost nejen u tohoto plemene, ale úplně každá kočka potřebuje, abyste jí občas zastřihli drápky. Pokud se toho sami bojíte, tak můžete navštívit svého zvěrolékaře, který vám jistě rád pomůže.

Čím mám tuto kočičku živit?

Jestli se rozhodnete pro modrou britskou kočku, měli byste také vědět, co má tato kočka ráda. Pravdou je, že ideální stravou jsou značkové granule, ale pravdou je, že záleží na tom, jaké granule jí dáte. Protože u tohoto plemena je pravidlem, že ve stravě nemají rády změnu, což znamená, že byste neměli kupovat jiné granule, než na které je váš mazlíček zvyklý. Ovšem je dobré vybrat granule, které mají i látky potřebné pro krásnou srst, protože právě u tohoto plemena je srst dominantou. Samozřejmě, že nesmíte zapomenout na čistou vodu, avšak na to musíte myslet u jakéhokoliv domácího mazlíčka.

Kde si tuto krasavici mohu koupit?

Líbí se vám také? Není divu protože, se jedná o královnu koček. Avšak pokud si jí chcete koupit jako spolubydlícího do prázdného domu, tak si na ní budete muset odložit jistý finanční obnos, protože toto speciální plemeno se nerozdává zadarmo, jako je to běžné u zatoulaných vesnických koček. Existují také různé chovatelské stanice, které se zaměřují právě na toto výjimečné plemeno, protože britská modrá kočka bývá i častým výhercem různých výstav a podobně.

 

Pokud se rozhodnete pro britskou kočku, tak budete mít doma drahého, ale za to královského mazlíčka.

5/5 - (1 vote)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *