Náš mazlíček také potřebuje vitamíny

Náš mazlíček také potřebuje vitamíny

Znáte to, když jdete na preventivní prohlídku k lékaři, hned vám doporučí nějaké vitamíny. A stejně je to i s vašimi mazlíčky. I když jsou to jen zvířata, také občas potřebují jisté vitamíny nebo doplňky stravy, aby byly zdravé a čilé, ať mohou být s vámi, co nejdéle.

kropekk_pl / Pixabay

I kočka musí trávit

Říká se, že kočky, které žijí venku, mají výhodu v tom, že mohou požvýkat trávu, která pomáhá v trávicím traktu, avšak co mají dělat kočky, které ven nejdou? U takových koček nezbývá nic jiného, než koupit jim potravinové doplňky, které budou obsahovat složky, které jim usnadní trávení, zejména v době, kdy kočky polykají své chloupky, což je pro jejich trávicí trakt trochu obtížnější. Ve většině případů jsou to plněné polštářky či různé pasty, které jsou lepší právě proto, že jsou tekutější.

Vitamíny, na které bychom neměli zapomínat

Aby byl náš mazlíček opravdu zdravý, tak musí mít silnou imunitu, což můžete posílit pomocí vitamínu C. Všichni také chtějí, aby jejich kočička byla nejen zdravá, ale také krásná, zejména pokud jde o její dominantu, kterou je srst. Někteří doporučují na krásnou lesklou srst použít sirové vajíčko, avšak pokud nechcete dávat vajíčka své kočce, měli byste koupit vitamín B anebo selen. Kočky, které se nedostanou ven z bytu či domu mohou mít méně vitamínu D, protože ten získávají díky sluníčku, které v uzavřeném bytě chybí. Samozřejmě, že nemusíte jen vitamíny kupovat, ale můžete je svým mazlíčkům podávat pomocí vhodné stravy.

I naše mazlíčky bolí kosti

Kočky, které jsou v období porodu, mohou mít oslabené jejich kosti, avšak nemusí to být jen u těhotných koček. Kosti se opotřebují každá kočce, která celé dny tráví velice aktivně, co znamená, že stále něco objevuje, tedy pořád někdo lozí, běhá a podobně. Aby nedocházelo k nějakým pozdějším problémům, měli bychom kočkám podávat buďto potraviny anebo nějaké potravinové doplňky s vyšším obsahem vápníku či materiálů, které podporují tvorbu chrupavek.

Který vitamín je nejlepší?

Nejlépe uděláte, když budete svou kočku krmit kvalitní potravou, která obsahuje vše, co kočka potřebuje, ať už jde o jisté vitamíny anebo jen o vápník a jiné podpůrné látky. Můžete jí koupit kvalitní granule anebo jí sami dělat stravu, kterou budete střídat tak, ať váš mazlíček dostane z každého něco, takže někdy byste jí měli udělat játru, po druhé rybu a podobně.

 

Kočka je živočich stejně jako my, a proto také vyžaduje kvalitní stravu, aby byla krásná a zdravá a my bychom si s ní mohli užívat společně.

Rate this post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *