Pestré psí povahy

Pestré psí povahy

Ti z vás, kteří se s psími mazlíčky setkávají častěji, tak jistě vědí, že výběr plemene nezaručuje povahu a poslušnost zvířete samotného. Plemeno je dobrý návod na výběr milovaného mazlíčka, ukazuje případný temperament, ale ne každý bišonek bude pohodlným „gaučákem“, který je vhodný na pomazlení. I tento roztomilý chlupáč se může narodit s dominantní povahou a se sklony k převzetí postu vůdce smečky.

Pokud se pes narodí s těmito sklony, má problém si s ním poradit i zkušený chovatel, co teprve člověk, který si koupil své první roztomilé štěňátko.

Z malého andílka se stal velký ďábel

Vzpomínáte na první dny, kdy se kulička chlupů batolila z pelíšku k misce s vodou a byl to hotový mazlík. Drobná loužička se lehce utřela a u prcka se neřešila. Mazlík vám postupem času povyrostl a začal okusovat vše, co se k němu dostalo. Nábytek, polštáře, oblečení – cokoliv bez rozdílu.

Trávíte spoustu času trénováním požadovaného chování a povelů. Využijete vlastní zkušenosti, odbornou literaturu, kurzy s trenérem, psí cvičiště… nic nepomáhá a to malé roztomilé štěňátko je už dávno pryč. Máte před sebou svéhlavého psího puberťáka, který chce dělat vše kromě poslouchání a nikdo s tím nic neudělá. Dobrou volbou pro řešení těchto svéhlavých domácích mazlíčků jsou výcvikové obojky.

Jak to funguje

Použití je velice snadné. Obojek psovi připnete a v případě, že nebude chtít poslechnout váš povel, stisknete tlačítko na dálkovém ovladači, které se postará o upozornění psa, že takto to dělat nesmí. Za upozornění máte k dispozici zvuk, vibrace či impuls. Pes je tedy ihned pokárán za své neuposlechnutí, což je pro výcvik neposlušného zvířete ideální volbou. Zvíře si zapamatuje, co nemá dělat právě okamžitým pokáráním, které je doplněno o obrovskou pochvalu v případě, kdy poslouchá.

S výběrem obojku je pro vás přichystána stránka elektronickeobojkypropsy.cz, kde naleznete mnoho druhů obojků, podle vašeho neposlušného psa.

Rate this post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *