Dopřejte svým domácím mazlíčkům kvalitní odpočinek díky pohodlnému pelíšku

Dopřejte svým domácím mazlíčkům kvalitní odpočinek díky pohodlnému pelíšku

Tak jako my potřebujeme kvalitní postel s matrací, která nám bude vyhovovat, potřebují i naši psi a kočky příjemný, dostatečně prostorný pelíšek, v němž se budou cítit bezpečně a dobře. K tomu je nutné, abychom jejich místo odpočinku udržovali čisté, měli jej suché, a proto je důležité myslet na péči už při výběru typu v obchodě. Tak předejdete nesnadnému čištění, které může u některých druhů pelíšků nastat.

ClkerFreeVectorImages / Pixabay

Jak veliký pelíšek a jaký typ vybrat?

Důležité je, abyste pořídili pelíšek, který bude vašemu čtyřnohému příteli dostatečně velký i v době, kdy doroste do své velikosti v dospělosti. Určitě víte, jaká je předpokládaná výška vašeho pejska nebo kočky, až dospěje a tomu přizpůsobte výběr. V obchodech narazíte nejen na pelíšky, ale i na různé typy podložek o různých sílách, velikostech i z různých materiálů. Nicméně pelíšek, který má také stěny, může působit více bezpečněji, bude krýt zvířátko i v případě průvanu a bude v něm mít více soukromí.

Jak čistit správně?

Některé typy se dají jednoduše vyprat v pračce, u větších nebo nesložitelných typů budete muset pelíšek vyčistit ručně. Dodržujte předepsaný způsob čištění a nepoužívejte přehnaně saponáty nebo příliš vonící přípravky. Vaše zvířátko by to nemuselo brát pozitivně a trvalo by, než pelíšek vyčichne. Stejně tak by se mohl z přípravků osypat, zvláště u druhů, které mají citlivou pokožku nebo jsou naháči. Kočky se avivážím a různým dalším vůním velmi brání, jejich čich je výborný a tak cítí mnohem výrazněji, než my. Myslete na to proto.

Ať už máte doma mini pejska, který bude maličký i jako dospělý, nebo jste si pořídili větší rasu, vhodný pelíšek v prodejnách s chovatelskými potřebami zajisté najdete. Hodí se pořídit si i přepravní box, pokud s mazlíčkem cestujete. Zvykne si na něj a bude pro něj znamením, že se chystá na cestování.

Rate this post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *