Krmivo pro kočky

Krmivo pro kočky

Krmiv pro kočky je velké množství, ale víte, co musíte opravdu dát svému mazlíčkovi, aby byl zdravý a měl krásnou srst? Určitě byste se měli zajímat o to, co vaše kočka jí a jestli má opravdu vše, co potřebuje.

Podáváme granule

Velice častou a oblíbenou stravou vašich koček jsou granule. Možná protože krmení granulemi je rychlé a pohodlné, ale možná i pro to, že mnozí si myslí, že dávají svému mazlíčku, vše co potřebuje. Avšak záleží na tom, jaké granule kupujete. Existují jisté druhy, které jsou vyvážené a obsahují složky, které jsou pro vaše mazlíčky nezbytné anebo doporučené. Důležité je, aby v granulích byl taurin, což je látka, kterou kočka nezbytně potřebuje, avšak sama si jí vytvořit nedokáže. Samozřejmě, že kočka také potřebuje vitamíny a látky, které budou prospěšné pro její srst. Kdysi bylo pravidlem, že čím byly granule dražší, tím měli lepší kvalitu, avšak dnes už to tak ve všech případech není, proto je důležité nejen koukat na značku, ale také na složení.

Doplňujeme živiny jinak

Někteří lidé, zejména ti, co mají pocit, že jejich kočka v granulích nedostává vše, co by měla, tak dokupují různé doplňky, jako jsou kapsičky, konzervy či pasty. Opět záleží na složení, ale ve většině případů tento typ potravy obsahuje mnoho živin a také pomáhá lépe trávit chlupy, které kočka přes den spolyká.

Mazlíček, který má rád maso

Nejen lidé milují maso, ale také kočky. Kromě toho, že je to jejich oblíbený pokrm, je to také velmi hodnotné krmivo, protože maso obsahuje mnoho bílkovin, které potřebuje i váš mazlíček. Avšak pokud chceme dopřát své kočce tak luxusní stravu, jako je maso, tak musíme dbát, aby nebylo maso příliš slané, protože sůl je jedna z látek, které nejsou pro vaši kočičku vhodné.

Kočka musí ven

Občas musíte svou kočku vyvenčit po dvorku a to nejen pro to, aby mohla vykonat svou potřebu, ale také proto, aby se dostala k další důležité složce své potravy.  Jedná se o klasickou trávu, protože pomáhá k lepšímu trávení. Pokud máte kočku jako opravdového domácího mazlíčka, který ven vůbec nechodí, pak byste měli trávu něčím nahradit. Ve zverimexu určitě pořídíte pšenici, kterou můžete vysít uvnitř bytu, avšak když se vám nechce být zahrádkářem, tak můžete zvolit různé směsi pro lepší trávení.

Ať budete svého mazlíčka krmit granulemi, kapsičkami či vlastním obědem, měli byste dbát na složení, abyste se přesvědčili o tom, že dostane, vše co potřebuje.

Rate this post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *