Malý tygřík v našem domě

Kočka je sama o sobě šelma, ale pokud chceme opravdu zvířátko, jako je tygr, tak to není jednoduché. Mít doma malou přítulnou kočku, která je zároveň divoká a podobná šelmě, se podařilo. Takže pokud po tom toužíte, podívejte se na inzeráty o bengálské kočce.

Něco málo z historie

Historie plemen je většinou velice nudná, a proto se nezmiňuje, avšak jak došlo k tomuto plemenu je poměrně zajímavé, a proto bychom měli znát aspoň kousek té historie. První zajímavostí je, že byly dva důvody, proč zkřížit plemena, tak aby vznikla bengálská kočka. Prvním z nich je sen mít doma krásnou, malou šelmu, ale takovou, co by nás hned při první příležitosti nesežrala, takže musí být i přítulná. A hned tím druhým jsou nemoci, protože bylo zjištěno, že šelmy nemají v sobě jistý druh genu, takže jsou imunní proti jedné nemoci, která je naopak u normálních koček a dokonce i lidí problémem. A proto to byl velký krok pro celé lidstvo.

Jak bengálská kočka vypadá?

Hned když se podíváte na toto plemeno, ať už vezmete nějakou fotografii anebo si naživo prohlédnete koťátka, tak vás napadne, že držíte malého tygříka, protože bengálská kočka svým vzhledem tygra opravdu hodně připomíná. Má stejné barvy a dokonce i velice podobnou strukturu srsti. Avšak existují i případy, kdy se tato kočka narodí i v „zimním“ provedením a pak máte bílého tygra. Na první pohled v nás vyvolají stejný pocit, jako tygři, a to tedy majestátné a dominantní zvířátko, ale na ten druhý pohled poznáte, že jde o hodnou a roztomilou kočičku.

A jaká je povaha tohoto tygříka?

Bengálské kočky jsou nejen krásné, ale také mají mnoho jiných obdivuhodných vlastností, jako je vysoká inteligence či vytrvalost. A rozhodně se v nich kousek tygra nezapře, jsou výbornými lovci, dokážou být velice obratné. Ale má hodně i z domácí kočky, zejména pokud jde o zvědavost a hravost. Tato kočička nebude chybět u žádné návštěvy, jen proto, aby jí něco neuniklo. Také můžeme říct, že tyto kočičky jsou perfektní, protože mají rády svůj režim, který je dán rituály, které se rozhodně nemění. Takže pokud je zvyklá, že každé ráno vám bude u snídaně sedět na klíně, tak musíte snídat ve stejném čase na stejném místě. Přestože je to poměrně divoké plemeno, vycházejí i s dětmi, což u koček není jistotou. A pokud chcete nahradit velkého psa, malou kočičkou, tak berte právě toto plemeno, protože to si můžete stejně jako psa vodit na vodítku. Kromě vodítka tyto kočky milují vodu, takže se nedivte, když se přidají k vaší koupeli.

Bengálská kočka je nádherné plemeno, avšak musíte se o něj starat. Nemyslíme tím nějakou speciální péči, jen jí musíte projevovat svou lásku, tím, že se jí budete věnovat a budete si s ní hrát a budete mít doma dokonalou šelmu.

5/5 - (1 vote)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *