Vybíráme boudu pro psa

Kdo chová psa venku a na zahradě, bude pro něj potřebovat kvalitní psí boudu. Pro některá plemena celoroční pobyt venku vhodný není, pro jiná je ideální. Na trhu je mnoho rozdílných variant a pro každého pejska se hodí trošku jiná. Psí boudy už dnes dokážou poskytnout opravdové pohodlí a luxus, dávno nejde o pár stlučených prkýnek se střechou. Kvalitní výrobek uvnitř udrží příjemnou teplotu, pes je v suchu, závětří a cítí se v bezpečí. Jak na výběr psího obydlí?40-1

Velikost a parametry psí boudy

Nezaměřujte se pouze na dokonalý design, bouda pro psa má jisté důležité parametry, které musí splnit, aby vašemu mazlíčkovi vyhovovala. Jako první musíme vyřešit její optimální velikost. Ta závisí na velikosti právě vašeho mazlíčka v dospělosti, pozor, pokud psík ještě roste! Výška vchodu by měla jen lehce převyšovat jeho kohoutkovou výšku. Velkým plusem je, má-li bouda i předsíňku, která napomáhá udržení tepla. Hlavní místnost by neměla být příliš velká, ale ani malá. Prostor se musí rychle zadýchat a vyhřát tělesným teplem, aby v zimních měsících psíkovi nebyla zima, zároveň by se měl mít možnost uvnitř otočit a napřímit.

Pozor na kvalitní zateplení

Zateplení je v našich klimatických podmínkách nezbytné. Potřebují jej i plemena dlouhosrstá. Nejčastěji jsou využity polystyrenové desky, levné a odolné vůči vodě, a to jako výplň mezi dvěma stěnami. Piliny, sláma či papír mohou nasáknout vodou a plesnivět. Zateplená by měla být i střecha. Dbáme na zaizolovanou podlážku a praktické je otevírání střechy, aby se bouda snadno čistila. Bouda může být dřevěná i zděná. Nechcete-li stavět boudu pro psa sami, můžete ji jednoduše koupit. Krásné a poctivě zhotovené psí boudy různých parametrů najdete na www.zoodum.cz. Nechybí dokonce ani rádce pro výběr velikosti a detailní rozpis rozměrů jednotlivých výrobků. Díky tomu určitě koupíte správně.

Rate this post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *