Pes nebo kočka

Chcete si domů pořídit domácího mazlíčka a to psa, nebo kočku a nevíte, co pro vás bude lepší? Máte rádi jak pejsky, tak i kočička a tak tápete, co byste si tedy domů měli vlastně pořídit? Každé zvířátko má něco do sebe a každému je třeba obětovat nějáký čas a také i finance, za které je nutné kupovat vašemu miláčkovi jídlo, je třeba mu platit výlohy za lékaře veterináře, je třeba vašemu miláčkovi pořídit hračky, mističky, pelíšek, pejskovi obojek, vodítko, na zimu obleček a to nejsou zrovna nejmenší výdaje. Velmi také záleží na tom, jaké si pořídíte plemeno. U psa samozřejmě platí, že čím větší je to plemeno, tím více toho také sní.

Pes

Pes je skutečně věrný přítel člověka a dá mu veškerou svou lásku. Neumí se zlobit a bude vás mít rád za každé situace. Zůstane u vás bohužel i tehdy, pokud jej budete zanedbávat, což je samozřejmě strašné a nikomu tímto neradím, aby na psa kašlal. Psovi ale musíte věnovat spousty času a to například venčením, které je nutné každý den minimálně 3x a to i když je venku zima, vedro, nebo se necítíte dobře. Pokud jste ve zdravotní indispozici, je třeba postarat se o to, aby jej za vás vyvenčil někdo jiný.

Kočka

Kočka je o něco méně náročná. Nemusí se venčit, chodí doma na písek a to bez toho, abyste jí to museli učit. Stačí ji na ten písek jednou dát, aby věděla, kde jej najde a o víc se nemusíte starat. Samozřejmě je potřeba, aby se písek čistil. Kočka je samostatná, a když se jí u vás nebude líbit, tak klidně odejde a bude si venku obstarávat potravu sama. Věřím ale, že si každý pořizuje zvířátko proto, že jej bude mít rád a bude se k němu hezky chovat. Kočky jsou na rozdíl od psů mazané a svou náklonnost nedávají najevo pokaždé. Na chov jsou však méně náročné a to hlavně proto, že se nemusí s nimi chodit ven. Pokud tedy máte méně času, tak vám bude vyhovovat kočka, která není závislá na tom, kdy s ní půjdete ven.

Rate this post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *