Tři tipy, jak vybrat ideální psí boudu

Ať už považujete psa za svého nejlepšího přítele, nebo jste prostě jen obyčejný pejskař, určitě už jste někdy stáli před otázkou, kde svého čtyřnohého mazlíčka ubytovat. Především vlastníte-li zahradu, kde pes dlouhodobě pobývá, je investice do kvalitní boudy takřka nezbytností. Pojďte se podívat, podle čeho vybírat a na co při nákupu ideální boudy pro psa rozhodně nezapomenout…

Ujasněte si velikost

A to jak vašeho čtyřnohého miláčka, tak prostoru, do kterého hodláte boudu umístit. Jiné potřeby bude mít jezevčík a jiné zase bernardýn. Aby byla bouda vašemu psovi pohodlná, měl by v ní mít dostatek prostoru na pohodlné otočení, nesmí být také příliš nízká. Výrobci v tomto naštěstí vycházejí vstříc a boudy jsou tak k dostání v řadě velikostí, podle typu plemene a kohoutkové výšky psa.

Důležité je i rozvržení vnitřního prostoru boudy. Ideální je například boční vchod se zastřešenou předsíňkou, která udrží psa v suchu i v případě deště.

Vyberte kvalitní materiál

Co si budeme povídat, bouda pro psa musí občas čelit extrémním podmínkám – ať už ze strany počasí, nebo zvídavého štěněte, které okouše, na co přijde. Proti tomu prvnímu se nejlépe ochráníte výběrem kvalitní nátěrové barvy, střechy a materiálu, ze kterého je bouda vyrobena. Ideální je například severský smrk nebo borovice. Důležité je dbát i na bezpečí svého psího společníka, a proto by minimálně vnitřní nátěr boudy měl být proveden kvalitní a zaručeně bezpečnou barvou.

Nebojte se investovat

Nejlevnější variantou samozřejmě zůstává sbít si na dvorku boudu z prkýnek. Jenže, buďme upřímní – taková většinou moc dlouho nevydrží a nakonec je zdrojem starostí a nepohodlí pro vás i pro psa. Cena skutečně kvalitní boudy pro psa začíná v řádech tisíců, můžete si však být jistí, že je to investice, která nezklame.

Rate this post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *