Pes v garsonce

Pes je nejlepší přítel člověka, a tak není divu, že je natolik oblíbeným domácím mazlíčkem. Ovšem ne každý pes se hodí do každého prostředí. Pravdou je, že někteří lidé si vezmou psa i do garsonky, avšak je to trápení jak pro páníčka, tak i pro samotného psa. 

Omezování svobod  

Když si pořídíte psa do malých prostor, jako je garsonka, pak jste naprosto omezení, jednak vy a jednak samotný pes. Garsonka je velice malá, zejména když v ní má přebývat pes a jeho páníček, samozřejmě, že nikdo nechceme zůstat sám, ovšem pes v garsonce nemá tolik místa, kolik potřebuje a i sám páníček sebe obírá o místo, protože pes potřebuje někde mít své místo, nějaký pelíšek, kde si může popřípadě odpočinout a misku s vodou, po případě misku s granulemi či jinou potravou. 

Omezování pokračuje 

V případě, že si přece jenom pořídíte pejska do garsonky, pak musíte myslet na to, že malý prostor nebude nikomu stačit, a proto je opravdu důležité pravidelné venčení. Pejsek se jednak potřebuje proběhnout, což v garsonce nemůže, ale také se potřebuje vyprázdnit a nadýchat se vzduchu, který mu v garsonce není dopřán. Pokud jste páníčci, kteří jsou ochotní několikrát denně chodit s pejskem ven, anebo máte garsonku se zahradou, pak si klidně nějakého pejska pořídit můžete, ale myslete, že s ním budou nejen radosti, ale také starosti.

Mimo jiné se jedná o malé místo, kde pes bude po nějak době cítit, takže kromě častějšího venčení vám přibude i častější uklízení, je také dobré používat dezinfekční prostředky, když žijete se psem v jedné místnosti. A to, že vy psa necítíte, neznamená, že nezapáchá, protože velice často ten, kdo v daném prostředí žije, zápach necítí. 

Balkón nestačí  

Někteří si naivně myslí, že když mají garsonku s balkónem, tak mohou dát pejska na balkón a budou moci s ním chodit ven méně často. Ovšem to je mylná myšlenka. Balkón sice nabízí trochu čerstvého vzduchu, ovšem nemůže pejskovi nahradit výběh venku někde na poli, po případě někde v parku. Můžete pejska na balkón pustit, pokud jej máte dobře zajištěný tak, aby nespadl dolů, rozhodně pro něj uděláte dobře, ale nemůže to nehradit jedno venčení. 

Záleží na velikosti  

Dalším důležitým bodem je plemeno a hlavně velikost psa, kterého chcete anebo máte, protože do garsonky rozhodně nemůžete dát velké plemeno, tím byste psa jedině trápili. Pravdou je, že pes je zvíře, které si zvyká rychle, takže by si jednoduše přivykl na nedostatek prostoru, ale rozhodně to není pro psa dobře. Pokud přece jen toužíte po psovi a bydlíte v garsonce, pak byste se měli dívat jedině po malých plemenech. 

Pes je zvíře, které bylo primárně přizpůsobeno na život venku, my lidé jsme si ho zdomestikovali a udělali z něj domácího mazlíčka. To je sice pěkný nápad, protože jsme dostali nejlepšího přítele, ale nesmíme to s tím domestikováním přehnat.

Rate this post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *