7 filmů o koních

Máte rádi koně a chtěli byste se podívat na film, ve kterém hrají hlavní roli koně, ale žádný neznáte? Šest koňských příběhů je představeno v následujícím článku.

  1. Rychlý Stripes (2005)
  • Jako první se podíváme na rodinný film, kde sice hlavním hrdinou není tak úplně kůň, ale ukazuje nám, že každý si může jít za svým snem.
  • Mládě zebry je v bouři zapomenuto na silnici, kde jej nalezne farmář Walsch (Bruce Greenwood), který jej odveze k sobě domů. Hříbě si zamiluje jeho dcera Channing (Hayden Panettiere) a pojmenuje ho Stripes – Proužek. Channing uklízí na nedalekém dostihovém závodišti, kde dříve závodila i její maminka a otec trénoval. Po smrti matky otec přestal trénovat a nepřeje si, aby Channing závodila. Stripes se na farmě přátelí s kozou Franny, poníkem Tuckerem, pelikánem Reggiem a dalšími zvířaty. Když Stripes vyroste každé ráno závodí s pošťákem, když si jej všimnou mladí koně z vedlejší pastviny a posmívají se mu, to si ale Stripes nenechá líbit. Přese všechny posměšky začne Channing se Stripesem trénovat a brzy se zúčastní svých prvních závodů.
  1. Phar Lap (1983)
  • Dostihový ryzák byl nepřemožitelným. Cesta ke slávě byla ale velmi trnitá. Jako mladý kůň nechtěl cválat, a tak ho trenér Harry Telford téměř ztrhal. I přes posměch všech přihlížejících se povedlo tréninky správně nastavit a Phar Lap (Blesk) se stal dodnes nepřekonaným světovým rekordmanem, když zaznamenal 33 vítězství v řadě za sebou. Poté, co se proslavil v Austrálii, začal vítězit i v Americe. Byl na něj spáchán neúspěšný atentát, přidávali mu zátěž, ale on stále vítězil. Nakonec byl otráven.
  1. Seabiscuit (2003)
  • Seabiscuit byl drobné a líné hříbě, a tak putoval od majitele k majiteli. Nakonec skončil u bývalého milionáře Charlese Howarda, kterému pomáhá starý kovboj Tom Smith. Přesto, že byl Seabiscuit drobný koník, měl velké srdce a do závodění dal vždy všechno. V průběhu let našli ještě mladého žokeje jménem Johnny Red Pollard, ten s koněm spojil svou duši a stávali se nepřemožitelnou dvojicí.
  1. Secretariat (2010)
  • Secretariat byl na rozdíl od Seabiscuita od mala výjimečným koněm, rychle se postavil na nohy a dokázal velmi rychle běhat, stal se vítězem mnoha dostihů a trhal rekordy. Bohužel však onemocněl těžkou nemocí kopyt a musel být uspán.
  1. Jappeloupe (2013)
  • Pierre Durand poté, co se vzdal právnické kariéry, vsadil vše na mladého valacha jménem Jappeloupe a začal se s ním věnovat parkuru. Navzdory všem chybám, jako byl malý vzrůst či svéhlavost byl valach výborným skokanem a Pierre mu věřil. Přes všechny počáteční neúspěchy si nakonec v roce 1988 odvezli zlatou medaili z olympiády v Soulu.
  1. War horse (Válečný kůň) (2011)
  • Film vypráví příběh Alberta a jeho koně Joeyho na počátku první světové války. Joey je prodán britské armádní jízdě a navzdory všem překážkám ovlivňuje životy všech lidí, které na své cestě potká. Mezitím Albert opouští domov a vydá se do Francie svého koně hledat.
  1. Flicka (2006)
  • Tentokrát film z prostředí westernového ježdění je natočen podle románu Mary O´Harové a vypráví příběh dcery rančera Katy, jejíž přání je pracovat na rodinné farmě. Katin otec ale chce, aby měla lepší budoucnost a pošle ji na soukromou školu. Jednoho dne při procházce v lese objeví Kate mustanga, se kterým je spjata zvláštním poutem. Kate s Flickou, jak mustangu pojmenovala, trénuje, aby z ní udělala šampionku.

Filmů i seriálů z jezdeckého prostředí je spousta, bohužel se k nám však většina nedostane, nebo se velmi těžko shání, ale kdo hledá, ten najde. Tak se Vám třeba hledání těchto filmů objeví v obchodě nebo na internetu nějaký nový film ;).

Zuzana Dušková

Rate this post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *