Jaké zvolit krmivo pro psy?

Častá otázka většiny majitelů psů. Jsou vhodné marketové produkty značek, jejichž reklama je snad dnes a denně v televizi, nebo je lepší nechat si poradit o zkušených chovatelů a majitelů specializovaných obchodů? Určitě stojí za to se na složení krmiv pro psy podívat blíže. Zjistíte totiž, že mnohdy vyhazujete peníze jen za kus šrotu.

Podle čeho dělíme krmení

Granuláty

Prodávají se malé nebo větší, které obsahují odměřené dávky potřebných živin na každý den. Na obalu granulí se dozvíte, jaká je pro vašeho psa potřebná denní dávka. Většinou je to rozlišeno podle velikosti psa nebo hmotnosti. Granuláty se velice dobře skladují. Pozor byste si měli dát především na ty, které svým složením obsahují velké množstí obilovin a kukuřice. Ty mohou u psů způsobovat trávicí potíže a alergie. Moučka v granulátech je extrudovaná, proto svému pejskovi dopřávejte na hrubo namleté maso nebo usušené. Mezi chovateli je díky složení velice oblíbené krmivo Brit.

Konzervy

Dávkování je stejné jako u granulí. Výrobek z konzervy pesjkům více voní, nákupní cena je u kvalitních výrobků ale poněkud vyšší.

Barfování

Kapitola sama o sobě je barfování, kdy pejskovi podáváme syrové maso. Tento způsob krmení má své odpůrce i zastánce. Jisté je ale to, že tato strava je psovi nejvíce přirozená. Narozdíl od granulovaného krmiva neobsahuje maso žádné chemické látky.

Co v domě zbyde

I tak by se dal popsat odstavec, který se týká zbytků od jídel. Někteří lidé mají pejsky jako slepice a nebojí se jim tedy dát zbytek polévky, různých omáček, apod. Takhle se fajn zvířátka rozhodně mít nebudou a u psů to platí obzvlášť. Problémy se stolicí, střevy a jinými orgány mohou přijít během pár hodin. A pokud se odlehší vaší lednici, kde vám zbytky nebudou překážet, pejskovi spíše uškodíte. Kupujte krmivo pro psy opravdu jen ve specializovaných chovatelských obchodech.

Rate this post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *