Jak zabavit pejska, když jste v práci?

Správný psí páníček by se svým čtyřnohým kamarádem nejraději trávil všechen čas. Jenže to často bohužel nejde a jsme nuceni chodit na několik hodin do práce, kdy pes zůstává doma sám. Mnohdy se jedná o chvíle, kdy se mu stýská, případně se nudí. To může vést k poškozování věcí v bytě. Jak tomu zabránit a zpříjemnit pejskovi čas, který tráví o samotě?

Interaktivní míček

Při řešení otázky, jak zabavit psa doma, je nutné ho ze začátku postupně navyknout na chvíle, kdy je doma úplně sám. Začněte pomalu v kratších časových intervalech, které je možné postupně zvětšovat, až se dostanete na běžnou pracovní dobu. Během této doby je nutné, aby se pes nenudil. K tomu skvěle poslouží interaktivní hračka pro psy, což je míček, který v různých intervalech a při hře uvolňuje pamlsky. To pejska zabaví, takže bude spokojenější a volná chvíle mu mnohem rychleji uteče.

Čím více hraček, tím lépe

Pokud máte psa na zahradě, bývá zabavení jednodušší. Dlouhou chvíli mu totiž zkrátí podněty v podobě okolo chodících lidí, psů, koček a dalších zvířat. Jestliže ho však máte pouze v bytě, bude zabavení vyžadovat mnohem více vychytávek a pomocníků v podobě nejrůznějších kreativních hraček. Kritický je hlavně mladý věk, kdy má pes hodně energie a potřebuje se zabavit. Dopřejte mu tedy větší množství hraček, aby se snížilo riziko, že zničí koberec, pohovku a jiné vybavení.

Další psí parťák

Tohle rozhodnutí si žádá mnohem více přemýšlení než v případě nákupu hračky. Když však všechno zvládnete, výsledek bývá skvělý. Důležité je zamyslet se nad tím, jestli váš pes přijme nového kamaráda. Při pořízení dvou psů od mladého věku je pravděpodobnost vzniku klidného soužití a vytvoření vazby velmi velká. Pamatujte však také na to, že budete mít dvojité výdaje za krmení a pravidelnou péči.

Rate this post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *