A co třeba akvárium?

A co třeba akvárium?

Také jste si vždycky chtěli pořídit domácího mazlíčka, o kterého byste se mohli starat? Víte ovšem, že např. kvůli pracovnímu vytížení se o něj nezvládnete dennodenně starat? A přemýšleli jste už někdy třeba o vodním akváriu?

Vodní akvárium má mnoho možností … nejenom chování rybiček, mj. se tolik nestane, když se o ně zapomenete některý den postarat (nakrmit je), nicméně bychom jim alespoň minimální pozornost věnovat měli.

Co vše se dá v akváriu chovat …

Akvárium, jak si ho mnozí představují, nemusí být vždycky plné vody… a zrovna tak v něm ne vždy musíte chovat rybičky, i když jsou nejběžnější.

Akvárium lze využít i pro chov např. chameleónů, hadů, pavouků a dalších živočichů. Budete-li ovšem chovat tyto málo běžné živočichy, jistou pozornost jim věnovat musíte …ovšem nejsou to zrovna domácí mazlíčci, ke kterým byste se mohli tulit, když je Vám smutno …tedy, rozhodně to není doporučeno – pokud byste se totiž tulili k takovému hadovi (třeba ke krajtě), mohla by se ona začít tulit k Vám – což by pro Vás mohlo být i smrtelné …

Akvárium trochu jinak …

Pokud nemáte chuť si přinést domů hada, pavouka, chameleona apod., co sáhnout po řešení, které je zajímavé a pro Vás zcela nenáročné? Jistě jste už někdy slyšeli, nebo viděli akvárium plné mravenců. Ti mají v akváriu speciální hmotu, která funguje na gelové bázi.

Mravenci si v něm budují cestičky a živí se obsahem akvária, tedy gelem, v němž žijí. Pro Vás je tím pádem jeho údržba zcela nenáročná …problém nastává až v případě, kdy začne gel v akváriu docházet.

Údržba

Pokud zvolíte akvárium, ve kterém se rozhodnete chovat plazy, arachnoidy apod., připravte se na poměrně náročnou údržbu. Nebudete se o ně muset starat dennodenně, ale když už dojde na vyčištění akvária, zabere Vám to poměrně dlouhou dobu.

Méně náročné na údržbu už je akvárium, ve kterém chováte rybičky …těm musíte sice měnit vodu, ale také ne tak často.

Nejméně náročným na údržbu je tedy akvárium s mravenci.

1/5 - (1 vote)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *