Pejskaři, děti a zimní radovánky

Pejskaři, děti a zimní radovánky

V Praze nám jednou konečně taky před Vánoci napadl sníh a to je výzva pro všechny maminky a tatínky, aby vzali své ratolesti přinejmenším na nejbližší kopec za panelákem na boby, sáňky a všechno ostatní, na čem se dá sklouznout po sněhu.

Vyrazila jsem nedávno se svým dvouletým synkem brzo odpoledne na pěkný kopeček uprostřed krásného rozlehlého parku, který vyplňuje naše sídliště. Měla jsem radost, že jsme dorazili na místo první a klouzačku měli jen zcela pro sebe. Vyhneme se tak starostem se zkříženými drahami dvou a více bobů a hrozbě následné srážky.

Za chvilku se k nám přidala maminka s malým chlapečkem, zatím zcela bezproblémová dvojka, ovšem jen do doby, než dorazila i jejich kamarádka se zhruba stejně starou holčičkou a černým, na první pohled hravým pudlíkem.

Nevěnovala jsem jim moc pozornosti, vyklidili jsme s malým raději pole a bobovali na odlehlejší části kopce. Po chvíli, v momentě kdy jsem syna roztlačila dolů, se ke mne přihnal ten „hravý“ pudlík a zrovna ne moc přátelsky mi zavrčel přímo u nohy.

Chvíli jsem ho pozorovala, jak za těmi dvěma dětmi ustavičně běhá, vrčí a rád by možná i kousnul, evidentně ho rozčiloval rychlý pohyb dětí na sněhu, ale obě maminky byly ledově klidné, a tak jsem si téhle skupinky už dále nevšímala. Ovšem jen do doby, než se pejsek vrhnul i za mým dítkem, které pak konečně dohnal pod kopcem a vítězoslavně mu vrčel u ramene. Malý se skácel na zem a dal se do hrozného řevu.

Majitelka se vytasila s okřídlenou větou: „Nebojte, on nic neudělá!“, kterou už jistě zaslechla nejedna oběť psího skusu. Taková věta určitě neuklidní ani malé vyděšené dítě, které pak chce jít raději domů, než aby riskovalo další setkání s cizím mazlíčkem.

K večeru vyrážíme na další klouzačku, tentokrát o něco dále, a ejhle, černý chlupatý tryskáč dělá společnost všem dětem na kopci, na rozdíl od toho předchozího je opravdu milý, hravý a dobrácký, ale v zápalu hry najednou poráží dvě děti, což při jeho hmotnosti není zrovna legrace.

A tak apeluji na Vás, paničky a páníčkové, uvědomte si, že ne každý sdílí Vaše nadšení ze psího miláčka. Berte klidně své mazlíčky do víru zimních radovánek, ale nezapomínejte, že si je chtějí užít i ostatní, s vědomím, že jejich děti jsou relativně v bezpečí.

A jen pro pořádek, pejska mám doma také, ale jeho svoboda končí za dveřmi našeho bytu.

Rate this post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *