Venčení pejsků – druhá část

Venčení pejsků – druhá část

Autor obrázku: ClickFlashPhotos / Nicki Varkevisser

Na používání domácí toalety můžete naučit i svého pejska, zejména pokud je ještě ve štěněcím věku, podotýkám, že by však měl patřit k těm menším plemenům, kterým budou i v dospělosti rozměry prodávaných záchodů stačit. Jako náplň se používá tzv. kočkolit, v prodejnách s potřebami pro domácí mazlíčky je široký výběr různých druhů, které zajistí komfort zvířeti i hygienickou čistotu.

Zpočátku je dobré toaletu umístit do blízkosti pelíšku, aby to pejsek neměl daleko, případně nemusel čekat, až mu otevřete dveře do místnosti. Je potřeba zvíře motivovat, neúspěšný pokus ignorovat, naopak hodně chválit a odměňovat za každé povedené vyprazdňování. Pes si záchod spojí s příjemným prožitkem a bude tam rád chodit.

Autor obrázku: Rocky Mountain Feline Rescue (formerly known as Animal Rescue and Adpotion Society)

Stelivo do kočičích toalet je hrudkující, tudíž je dobré vzniklou hromádku okamžitě vyklidit, aby se v bytě nedržel nepříjemný zápach a jedenkrát týdně celý obsah vyměnit, záleží samozřejmě také na frekvenci používání.

Rozhodně ale nezapomínejte na pravidelné procházky, i když jejich účelem není primárně vykonání potřeby, zvláště dospělí psi potřebují kontakt s okolím a ostatními příslušníky svého druhu, a tak, přestože Vám bude doma pes čůrat jako fenka, venku bude velmi rád značkovat.

Domácí toaleta je výborným pomocníkem pro zaměstnané lidi, kteří nemají tolik času se svému mazlíčkovi věnovat, nemusejí se bát, že až přijdou z práce domů, najdou na zemi nemilé překvapení. Nicméně o to více by se potom měli svému kamarádovi věnovat a vzít ho alespoň na jednu velkou procházku denně.

Praktickou stránku kočičího WC ocení i majitelé pejsků nemocných či starých, kterým se třeba již špatně chodí ven nebo nevydrží čekat na možnost vyprázdnění dlouho.

Rate this post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *