Venčení pejsků – první část

Venčení pejsků – první část

Kdysi dávno jsme se s přítelem rozhodli, že si pořídíme pejska. Představa byla jasná, do pražského bytu jsem si přála čtyřnohého kamaráda co nejmenší velikosti. Nejen kvůli omezenému prostoru, ale hlavně z hlediska jeho hygieny.

Co dělat, pokud opravdu chcete mít doma pejska, ale nemáte čas na pravidelné venčení?

Autor obrázku: sneakerdog

Pořídili jsme si štěňátko pražského krysaříka, dnes už poměrně rozšířeného plemene, které ale před dvanácti lety bylo přeci jen méně obvyklé. Přivezli jsme si ho jako novoroční dárek a vládla tehdy poměrně tuhá zima, malému pejskovi se vůbec nechtělo být venku, natož tam vykonat svou potřebu. Neúspěšné venčení samozřejmě končilo loužičkou hned za dveřmi či hromádkou na koberci u pelíšku.

Přišla jsem tehdy s nápadem naučit psíka chodit na kočičí toaletu a byla jsem hned na počátku úspěšná. Zvolili jsme druh záchodu bez vrchního dílu, aby se pes nebál vejít dovnitř, velmi rychle pochopil účel tohoto zařízení a „nehody“ se stávaly čím dál větší výjimkou.

Autor obrázku: Hajime NAKANO

Nakonec se stala tato toaleta běžnou součástí jeho života, navštěvoval ji i v noci a kdykoliv byl doma sám, nemusel se zkrátka stresovat čekáním na příchod páníčků a následné venčení. Dokonce, jakmile viděl na návštěvě stejné zařízení, okamžitě ho využil, měli jsme i malý cestovní záchůdek na dovolené, do kterého taktéž bez problémů chodil.

Rate this post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *