5 velmi známých plemen psů

5 velmi známých plemen psů

Plemen psů je opravdu hodně, vyjmenujeme a řekneme si dnes o pěti z nich, které jistě znáte. Třeba vám některý z nich padne do oka a vy si ho vyberete pro sebe a vaši rodinu.

Autor obrázku: Marco Verch

Border kolie

Toto plemeno psa je úžasné, je to pes který je velmi inteligentní, aktivní, spolehlivý a velmi přátelský k ostatním psům i lidem. Je to plemeno, které může být celoročně venku, ale potřebuje velmi mnoho pohybu a proto se spíše hodí k domu se zahradou, kde bude mít dostatečný pohyb. Pokud má správného pána a dobře se o ni staráte, dokáže k vám velice přilnout a je velmi oddaná svému pánovi. Její typické rasy je dlouhá a černobílá srst, protáhlý dlouhý čumák, je to velice krásné a elegantní plemeno.

Německý ovčák

Asi nejvíce rozšířené plemeno tohoto psa. Popravdě je to pes spíše do terénu, nežli na zahrádku s domem. Je velmi aktivní a celý svůj život obětuje práci s pánem. Proto se tyto plemena hodí jako psi k policistům, vojákům nebo jako vyhledávači drog. Jsou velmi zapálení do své práce a milují ji, proto bude více spokojen, když může udělat užitečnou práci, než být někde zavřený. Stavbou těla je to velice pěkný a silný, s dobře vyvinutou svalovou soustavou. Jeho specifická barva je černo – hnědá s polodlouhými až krátkými chlupy.

Dobrman

Další z velice oblíbených plemen hlavně na služební účely je velmi chytrý a vznešený. Samozřejmě, při dobré a precizní výchově je to i láskyplné plemeno do rodiny, které vás vždy ochrání. Také se velmi fixuje na svého pána a samotu nemá zrovna v láce. Toto plemeno je jako ovčák, stavbou těla velmi svalnaté, ale přesto velmi rychlé. Jeho srst je velmi krátká ve většině případů černá lesklá, ale může být i hnědá.

Jack rosel teriér

Dnes už další z velmi oblíbených plemen, je velmi pohotový a aktivní společník. Samozřejmě je také velmi inteligentní a temperamentní. Je to pes, který se výborně hodí do rodiny s dětmi. Tento pes je oddaný celé rodině, ale vzhledem k jeho tvrdohlavosti to chce také důsledný výcvik, aby pejsek poslouchal a nedělal si co chce. Jeho zbarvení ve velmi specifické – směs bílé, černé a hnědé, jeho srst je velmi krátká a drsná. Stavbou těla je velmi malý, ale také jako u ostatních má velmi svalnaté tělo a rychlý běh.

Autor obrázku: Tony Alter

Jezevčík

Ať už jakýkoli druh jezevčíka, toto plemeno je taky velmi dobrý společník a také velmi fixovaný na svého pána. Využívají je hlavně myslivci k honům a norování, je to velmi dobrý lovecký a norový pes. Toto plemeno je také velmi inteligentní a při správné výchově velmi poslušný.

Jeho barva může být různorodá, černohnědá, hnědá, zlatavá hnědá stejně tak jako jeho srst může být krátká lesklá, dlouhá nebo velmi drsná polodlouhá. Stavbou těla je velmi malinký, ale také zvláštně dlouhý, stavbu jezevčíka si nikdy nespletete.

Rate this post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *