Mučení zvířat dětmi

Mučení zvířat dětmi

Pořídili jste si domů domácího mazlíčka? Zlobí ho Vaši potomci? Pak jste jedni z mnoha.

Pokud jste nikdy dříve doma zvířátko neměli a Vy jste si ho pořídili hlavně kvůli Vašim dětem, pak vyvstává otázka, jak se Vaše děti budou ke zvířátku chovat a vy byste jim vhodné chování měli objasnit. A také velmi záleží na tom, jaké zvířátko jste si konkrétně vybrali. Nejčastěji to však bývají pejsci, kočičky, morčata či křečci.

Přátelé a oběti

Většina dětí se s novým členem snášejí bez problémů, ale najdou se i takové děti, které, ač to vypadá, že si se zvířátkem pouze hrají, je určitou formou mohou i mučit.

Autor obrázku: one tiny spark

Velmi často se stává, že malé děti chodí zvířátko úmyslně budit, když spí, nebo je s oblibou provokují dupáním nebo škádlí různými předměty, jako je smetáček, házením psími hračkami, nebo i vlastními hračkami – hlavně plyšáky a míčky.

Někdy je dokonce tahají za různé části tělíčka, jako uši, tlapky, ocásek i samotnou kůži na hřbetě! U větších zvířat se pak vozí na hřbetě, jakoby to byl nějaký poník!

Nutná obrana

Většinu si děti neuvědomují, že svými hrátkami, zvířátku mnohdy i ubližují, a ty se pak na oplátku zase budou bránit. Začnou kousat, drápat nebo se jen tak po dítěti oženou, zavrčí, aby dala najevo, že se jim jednání dětí nelíbí.

Stále častěji se však setkáte s případy, kdy děti domácího zvířecího mazlíčka mučí záměrně. Kopou do něho, odhazují ho od sebe nebo mu berou jídlo i pití. V takovémto případě musí rodiče přistupovat k radikálnímu řešení – vzdát se domácího mazlíčka pro jeho dobro.

Tam, kde se spíše jedná o hry, je potřeba opakovaně dětem vymlouvat jejich jednání a počínání, potrestat je, nebo se jim snažit vysvětlit, že tímto jednáním zvířátku ubližují a bolí ho to. Snažte se Vaše dítka, co nejvíce držet od zvířátka tak daleko, jak to jen jde, nebo je mít pod neustálým dohledem, dokud si děti nezačnou uvědomovat, co svým jednáním způsobují.

Rate this post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *