Korela chocholatá

Korela chocholatá

V Čechách velmi oblíbený a hodně chovaný papoušek je velmi krásný a zajímavý svojí chocholkou a rudými tvářemi.

Korely určitě chtějí společnost, jsou to nadmíru společenští ptáci, proto pokud si je budete pořizovat, tak určitě dvě. Můžete klidně i jednu, ale počítejte s tím, že bude vyžadovat hodně společnosti a péče. V přírodě totiž žijí ve velkých počtech a hejnech a také tvoří nerozlučné páry mezi sebou, proto samotu rozhodně nevyhledávají.

Autor obrázku: Janice Waltzer

Voliéra pro korelu

Pokud budete chtít dělat svoji voliéru ať už venku nebo uvnitř, určitě je dobré dělat ji ze dřeva a vpředu potáhnout pletivem s oky 10-16mm. Samozřejmě čím více prostoru jim dopřejete, tím je to lepší. Podlaha by měla být buď betonová, nebo posypaná říčním pískem pro velmi snadné čistění.

Další vybavení

  • hnízdní budka s vletovým otvorem o velikosti 6-8 cm a výstelkou z měkkých hoblovaček
  • střecha kryjící 1/3 prostoru proti nepohodě
  • krmná chodba, aby při krmení a čištění papoušci nemohli ulétnout
  • bidla z ovocných stromů nebo z černého bezu
  • napáječka s denně čistou vodou

Zbarvení

Korely jsou velmi zajímavý ptáci a mají také mnoho zbarvení. Nejčastější jsou šedé, pak mohou být bílé ale i velmi tmavé, je to různorodé.

Pokud si ji tedy budete chtít pořídit, určitě myslete hlavně na dostatek prostoru. Jsou to papoušci a i když nejsou zrovna velcí, potřebují prostor pro létání a hlavně potřebují společnost, proto je lepší, když na něj nebudete mít tolika času, si pořídit korely minimálně dvě, aby nestrádaly.

Rate this post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *