Šikovné pomůcky pro všechny majitele psích miláčků

Šikovné pomůcky pro všechny majitele psích miláčků

Autor obrázku: Artur Malinowski

Technika a doba jdou rychle kupředu a s nimi se vyvíjí i pomůcky a potřeby pro naše čtyřnohé kamarády. Jestliže boudičku u vás doma obývá francouzský buldoček, nebo jiný občasný neposlucha, možná vám přijdou vhod šikovné vychytávky, které vám usnadní společné soužití.

Když pes chodí, kde nemá

Učení pejska, kde na zahradě může pobíhat a kde ne, bývá docela zdlouhavé. Stejně tak dokola můžete opakovat, že za bránu pes nesmí, protože se ztratí, nebo jej přejede auto… Máte-li doma “nezbedu“, kterému chcete dopřát dostatek prostoru a volný rozběh v částech pozemku, kde není co poničit, můžete ho jednoduše usměrnit.

Stačí, pořídíte-li si elektrické ohradníky pro psy, neboli neviditelné ohradníky a máte po starostech. Pejskovi nasadíte lehký, nijak neomezující obojek, který reaguje při přiblížení se do určité vzdálenosti k ohradníku. Na základě toho začne buď zvukově signalizovat, nebo zasáhne impulsem. Způsob upozornění pejska můžete sami vybrat.

Ohradit tímto způsobem můžete jakkoli velkou plochu, nebo objekty.

Odbourejte noční štěkání

I odnaučit čtyřnohého mazlíčka nočnímu štěkání je nelehké. Snadnější práce vás čeká s použitím malého, leč účinného pomocníka. Je jím obojek proti štěkání. Pejskovi ho nasadíte proti nežádoucímu štěkání, tedy po dobu, kdy hluk může působit potíže nebo omezení.

Funguje na jednoduchém principu vibrací hlasivek, nemůže jej tedy spustit štěkot jiného psa. Aby obojek dobře fungoval, musí být dobře utažen, aby se na krku neposunul. Také ale nesmí psa škrtit. Spustí ho nejen štěkání, ale i vití nebo vrčení. Citlivost lze nastavit a stejně tak i způsob upozornění psa. K upozornění slouží zvukový signál, korekční impuls, nebo jejich kombinace.

Obojky proti štěkání mají různé kritéria, vyrábí se pro různě velké plemena a s různým dosahem. Vyberte pro svého psího přítele ten nejvhodnější a překonejte rychle a lehce období nechtěného štěkání.

Rate this post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *