Mazlíček VS alergie – 1. část

Mazlíček VS alergie – 1. část

Sphynx

Trpíte alergií na kočky a psi, ale chtěli byste mít doma také přítulného mazlíčka? Myslíte si, že nemáte jinou možnost než je obdivovat z dálky a závidět je jiným majitelům? To určitě ne, jsou tu totiž tak zvaná hypoalergenní plemena koček a psů, která můžou být vhodnými společníky právě i vám, jako alergikům.

Průzkumy prokazují, že někteří chlupatí mazlíčci mohou i přes svou srst vytvářet znatelně menší množství alergenů způsobující alergické reakce. To znamená, že i alergik může mít doma zvíře, po kterém touží. Jen vědět, které si vybrat a že výběr je docela široký! Nelze jmenovat všechna plemena, pojďme si však něco málo říci alespoň o některých z těch mnoha.

KOČKY

Kočka belinéská

Její chov začal ve Spojených státech a jedná se vlastně o dlouhosrsté jedince siamských koček, které si postupem času mezi chovateli získaly velkou přízeň. Je vhodná do rodiny s dětmi, protože je velmi hravá a temperamentní. O zábavu s ní určitě nouze nebude. Pozor ale na jiné mazlíčky, je hodně „žárlivá“.

Devon rex

Toto plemeno má prvopočátky v Anglii a narodil se jako kotě želvovinové kočky s bílou a zdivočelého kocoura typu rex. Má kudrnatou krátkou srst. Je velmi společenský a dobře vychází i s jinými mazlíčky a své pohodlí dává najevo velmi hlasitým předením.

Javánská kočka

Jedná se o kříženecká belizské kočky s orientální krátkosrstou. Místem prvního narození tohoto plemene je označováno USA. Nemá ráda samotu, je velmi hravá a mazlivá nehodí se tedy pro lidi, kteří nepobývají doma mnoho času. Je také velmi učenlivá, tak není problém jí naučit spoustě kousků.

Sphynx

A konečně se dostáváme ke zcela holému kočičímu plemenu, kterým je právě těžko čitelné Sphynx. Jde o velmi vzácné plemeno s nejasným místem původu. Tato kočička je opravdu velmi závislá na svém pánovi, a pokud předešlé kočky byly mazlivé, tato je ještě více. Pokud tedy nemáte čas, určitě si jí nepořizujte, samotou totiž trpí. Jsou velmi inteligentní a hravé.

Rate this post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *