Naučte svého psa plavat. Posílíte jeho zdraví, kondici i svalovou hmotu

obojky-plavaniKaždý lékař vám potvrdí, že rekreační plavání je tím nejlepším pohybem, který svému tělu můžete dopřát. Jedná se totiž o nenásilnou a velmi přirozenou aktivitu, která rovnoměrně posiluje svalstvo na celém těle. A neplatí to jenom pro lidi. Plavání totiž stejně tak dobře pomáhá také psům. Neexistuje proto jediný důvod k tomu, abyste jim ho odepírali.

Odrazový můstek pro všechny sporty

Plavání psům pomáhá nejen s posílením svalstva a zpevnění postavení v kloubech, ale obecně zlepšuje jejich kondici a vytrvalost. Můžete ho zařadit do tréninku každého psa, který začíná nebo již začal svou sportovní kariéru. Díky pravidelnému pobytu ve vodě pes zlepší svoje sportovní výkony, bude méně náchylný na zranění a celkově posílí svou kondici.

I pes může plavat špatně

„Pes umí plavat od přírody. Na rozdíl od člověka se to nemusí učit.“ Určitě jste tuto poučku někdy slyšeli. Pravdivá je ovšem jenom částečně. Pes sice skutečně plavat umí, ale aby mělo plavání kýžený efekt, je důležité, aby se naučil plavat správně = s rovnými zády a rovnoměrným zapojením předních i zadních nohou. Proto mu doporučujeme koupit praktickou sportovní pomůcku – plovací cestu. Ta udrží psa ve správné poloze a umožní mu rovnoměrně zapojovat všechny svaly. Jednoduše ho „naučí správně plavat.“

Plavání s vestou si zamiluje

Plovací vesta není všemocná a hlavně ze začátku musíte u výcviku asistovat také vy. Pro úvodní „lekce“ zvolte klidné a mělké místo, kde dosáhnete na dno. Psa do vody nalákejte pamlsky (nebo čímkoliv jiným, co na něj platí). Jakmile psa přesvědčíte a on vstoupí do vody, rychle zjistí, že mu plovací vesta poskytuje oporu a udrží ho na hladině. Plavání si díky tomu doslova zamiluje.

Plovací vestu a další pomůcky pro vaše pejsky můžete pořídit třeba na e-shopu obojky.cz.

Rate this post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *