Granule pro králíky

Granule pro králíky

Pořídili jste si domů domácího mazlíčka a to konkrétně králíčka, o kterého se tedy staráte a rádi byste mu dali to nejlepší? Pak mu určitě kupte krásnou velkou klec, do ní domeček, misku a pítko. Do stravy zahrňte jak granule pro králíky, tak i tvrdý chléb, mrkev, salát, travičku, brambor, jablíčko, hroznové víno, slupky od kiwi, seno…

Jaké vybrat granule pro králíky?

Mohou to být jak universální granule pro králíky, nebo přímo granule pro zakrslé králíky a pokud chcete mít vašeho králíčka štíhlého, pak mu pořiďte granule light, které se postarají o jeho postavu

Granule pro zakrslé králíky

Základem jsou bylinky s vysokým obsahem vlákniny. Krmivo je velice vhodné pro ty králíčky, kteří mají zůstat malými, i když ve většině případů nám stejně doma pěkně vyrostou. Na trhu je velké množství granulí pro králíčky, některá jsou levnější, jiné naopak dražší, ale zase o to kvalitnější. Koupit si můžete i 10-ti kilogramové krmení za velmi nízkou cenu. Pokud tedy máte granule kde skladovat, pak se vám velké balení určitě vyplatí, nebo si jej můžete koupit s někým, kdo má doma také králíčka a rozdělit si krmivo napůl.

Samotné seno, tráva a zelenina králíčkům nestačí a granule je třeba králíkovi podávat denně. Granule většinou obsahují úsušky píce vojtěšky, setý ječmen, pšeničné otruby, slunečnicový extrahovaný šrot, hydrogefosforečnan vápenatý, uhličitan vápenatý, chlorid sodný a vitamíny jako A, D3 a E.

Ke granulím je nutné podávat dostatek vody. Kontrolujte, aby králíkovi voda nikdy nechyběla, aby nebyla teplá, nebo vlažná, protože to by mu mohlo způsobit zdravotní problémy. Pokud doma králíčka máte, věnujte mu opravdu velkou péči a také se mu věnujte tak, aby nebyl plachý. Je třeba si s králíčkem povídat, mazlit se s něm, nebo mu pořídit ještě jednoho kamaráda, kterým může být i morče.

Rate this post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *