Krmivo pro psy

By: BuzzFarmers

Krmivo pro psy

Pokud máte doma psa, tak určitě víte, že pes sní na co přijde a že nejvíce by jedl tehdy, když právě jíte i vy a nejraději samozřejmě to, co máte zrovna na talíři. To samozřejmě nejde. Pes nemůže sníst cokoliv, i když mu asi čas od času něco ze svého talíře jistě dáte. Pes by měl mít vlastní krmivo a to by měl dostávat v pravidelných dávkách. Kromě krmiva dejte psovi i dostatek vody, kterou často měňte, aby měl váš pes vodu čerstvou. Krmivo pro psy se dá koupit v různých cenových kategoriích. Od levné potravy po potravu vysoce kvalitní. Bohužel nevýhoda je, že krmiva pro psy nejsou nikým kontrolována a tak se do nich může dát takřka cokoliv.

Granule a konzervy

Mezi nejčastější krmiva patří granule a konzervy, jako doplňky pak můžeme zařadit i různé pamlsky, které vašemu psovi chutnají a dostává je za odměnu. Krmivo pro psy je rozdělené podle toho, o jaké jde plemeno, jak je pes starý a také jestli je tlustý, či nikoliv. Pro štěňátka se kupují konzervy a granule junior, protože ty podporují jeho vývoj a zaručí dobrý vývoj. Dále pak můžete sehnat krmivo pro vykastrované psy, pro psy obézní, které se nazývá light a krmivo pro seniory.

Granule a konzervy byste mezi sebou měli střídat. Jakou značku krmiv svému mazlíkovy vybrat, to vám poví on sám, protože určitě pokud psa doma máte, tak máte jistě zkušenosti s tím, že i pejsci jsou velmi vybíraví a pokud jim koupíte něco, co jim nejede, tak nejspíše budete muset koupit něco jiného. Naopak co se týká pamlsků, tak těch byste mohli být doma pro svého pejska hromady, protože těch nemá nikdy dost, ale i tady si samozřejmě vybírá. Snažte se svého psího přítele nepřecpávat. Většině majitelů je líto, že na ně jejich mazlíček hází smutné oči a málokdy mu odolají. Uvědomte si však, že tímto psovi ubližujete, protože ho přecpáváte.

Rate this post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *