Kam na dovolenou se psem

Kam na dovolenou se psem

By: Marta Pocztarska

Máte doma svého domácího mazlíčka a chcete si vyrazit na dovolenou, kam byste jej rádi vzali sebou? Nechcete svého psího miláčka opouštět když jedete pryč, protože víte, že jak vám, tak i vašemu mazlíčkovi by se stýskalo? Pak máte šanci se na dovolenou podívat i se svým mazlíčkem.

Pokud chcete do Čech, stačí hledat pobyt, kde vám ubytování se psem umožní. Většinou se jedná o chaty, nebo chalupy, které nabízejí pronájem. Hotely či penziony toto umožňují výjimečně, ale také by se některé daly najít. Nicméně je třeba informaci zjistit dopředu.

Pokud chcete k moři

Pokud si chcete vyrazit k moři, pak je nutné zajistit pejskovi čip a pas a před vycestováním je třeba, aby byl očkovaný. Jsou místa i u moře, většinou apartmány, kam můžete se psem vyrazit. Většinou se pobyt za vašeho pejska platí.

Vyrazit si však můžete i k moři pod stan, kam si pejska můžete vzít. Pokud cestujete se psem autem k moři, pak je nutné, aby měl dostatek tekutin a určitě dbejte na to, aby se v autě nepřehřál. Pokud je to možné, nechte jej, ať se vykoupe, než dorazíte na místo. Pokud ta možnost není, chlaďte pejska alespoň studeným ručníkem a dávejte mu neustále pít. Pro psa určitě tento dlouhý výlet není nikterak příjemný, a tak mu ho co nejvíc zpříjemněte.

Pokud chcete pejska vzít do letadla, uvědomte si, že v Čechách vám dají pejska do klece mezi zavazadla, což mu určitě nebude příjemné a vy ani navíc nebudete vědět, jak pejsek let snáší. Toto je traumatizující a svému miláčkovi byste to asi dělat neměli. Pokud poletíte z Německa, tak tam si menší rasu můžete nechat u sebe v kabině, což je určitě to nejlepší možné řešení. Navíc se z Německa dá letět i levněji. Určitě si tedy vyberte tu nejšetrnější cestu, která bude pro vašeho čtyřnohého přítele tím nejmenším zlem. Pro jistotu mu ještě před cestou obstarejte uklidňující léky.

Rate this post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *