Pomozte opuštěným zvířatům a dejte jim dárek na Štědrý den

Pomozte opuštěným zvířatům a dejte jim dárek na Štědrý den

By: jenny downing

Přemýšlíte, co budete o Štědrém dnu dělat a jak si zkrátíte chvíle čekáním na Ježíška? Co takhle zajít ještě do obchodu a nakoupit něco pejskům a kočičkám, které tyto svátky tráví v útulku a věnovat jim tak dárek? Posbírejte doma staré deky, nepotřebné oblečení, na které si tato zvířata mohou lehnout a udělat si z toho pelíšek a odneste to na místa, kde za to budou rádi. Uděláte dobrý skutek, který vás bude hřát na srdci. Je pravda, že není v našich silách pomoci všem, ale na druhou stranu mohou všichni pomoci někomu a to se přeci cenní. Každý z nás by si měl uvědomit, že ta zvířátka, která nemají domov, jsou závislá na tom, co my lidé jim dáme a s čím za nimi přijdeme.

Proč tedy nevěnovat pár korun tam, kde nás opravdu potřebují a kde za naši pomoc budou vděčni. Víte, co takové zvíře za svůj život muselo vytrpět a myslíte si, že je tam, kde teď je rádo? To určitě ne a je spousta lidí, kteří tento fakt přehlížejí, nepřemýšlí o něm a myslí jen na své vlastní potřeby, což je samozřejmě škoda a nemělo by to tak být. Ta zvířata si svůj osud nevybrala a není pro ně snem trávit svůj život v útulku, tak se jim ho snažme alespoň trochu zpříjemnit. Když už si zvířátko z útulku nemůžete vzít, tak byste alespoň měli umět pomoc alespoň málem těm, co nemají to štěstí a nemají vlastní domov.

Vžijte se alespoň na chvíli do toho, co ta zvířata mají za život, jaké mají možnosti, co celý den dělají a jak pro ně asi pobyt v útulku musí být stresující. Pokud se naučíme nemyslet jen na sebe a dávat i těm, kteří naši pomoc potřebují, uděláme krok správným směrem a zcela jistě se z nás stanou lepší lidé. Nestojí vám tato pomoc za to? Víte, kolik dáte za jednu konzervu? Stačí 20 Kč a už nepřijdete do útulku s prázdnou. Popřemýšlejte o tom i vy. Nebuďte ke zvířatům v útulku lhostejní.

Rate this post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *