Elektronický obojek a jaké jsou jeho funkce

Elektronický obojek a jaké jsou jeho funkce

By: digital_image_fan

Každý paniček svého mazlíčka bere jinak, pro někoho je to pouze hlídač, který chrání jeho pozemek, pro jiného je to nejlepší přítel a jiný své zvířátko bere jako vlastní dítě. Ať už jej bere jakkoliv, vždy mu pořizuje, co potřebuje.

Co je to elektronický obojek?

Jedná se o speciální obojek, který může mít více praktických využití a podle toho se dále dělí.

1. Výcvikový

Které, jak už název napovídá, slouží k tomu, abyste mohli svého psa vycvičit. Skládá se ze dvou částí. Tou první je samozřejmě obojek, který funguje jako přijímač elektrických impulzů a ta druhá část je ovladač neboli vysílač těchto impulzů, kde si můžete navolit, jak intenzivní impulsy budete vysílat. Je mnoho modelů, které se liší funkcemi, ale mezi ty základní patří: vibrace, světlo a zvuk.

Jak tyto funkce fungují?

Vibrace – se používá zejména, když chcete svého mazlíčka přerušit u nějaké činnosti, kterou by neměl vykonávat. Anebo lze využít místo zvukového vjemu pro neslyšící psy.

Zvuk – je funkce, která pomocí zvuku upoutá psa. Záleží, jak si svého mazlíčka vycvičíte – můžete ho pomocí tohoto zvuku přivolat či mu dát pouze výstrahu, že dělá něco, co se vám nelíbí.

Světlo – což má největší využití právě v noci, kdy pomocí tohoto světla můžete svého psa nejen jednoduše najít, ale také upozornit na to, že se tam pohybuje, což je výhodou třeba při večerních procházkách a podobně.

2. Neviditelný plot

Pokud nemáte plot a obáváte se, že by vám mohl váš mazlíček utíkat anebo chcete před svým psem ochránit třeba bazén, ale nechcete kvůli bazénu stavět plot, tak se vám nabízí velmi užitečná věc, což jsou právě takové neviditelné ploty. Jedná se o drát, který je veden místy, kde nechcete, aby vám váš pes chodil. K tomuto drátu je samozřejmě obojek, který reaguje na to, že tam drát je. Jde o dvě pásma, pokud se pejsek přiblíží blízko k vyhrazenému místu, tak dostane zvukovou výstrahu, pokud jej taková výstraha neodradí a pustí se přesto dál, tak dostane lehký impuls a pes si zapamatuje, kde může a kde naopak nesmí chodit.

3. Proti štěkání

Jde o obojek, který vašeho psa „odnaučí“ štěkat. Tento obojek vnímá otřesy hrdla vašeho psa, a když začne štěkat, tak dostane nějaký varovací signál, buďto zvukový anebo impuls.

Jde o užitečný a velice praktický vynález, který slouží k dobré výchově psa a určitě vašemu mazlíčku nemůže ublížit.

Rate this post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *