Jakých chyb se můžeme dopustit u našeho čtyřnohého přítele?

Jakých chyb se můžeme dopustit u našeho čtyřnohého přítele?

By: elizabeth tersigni

Také máte doma pejska a chcete pro něj to nejlepší? Svá zvířátka bezmezně milujeme a tak se snažíme, abychom jim dali to nejlepší, co bychom jim dát vůbec mohli. Bereme je jako členy rodiny a v podstatě pro ně žijeme. Je pro nás důležité to jak se cítí, co dělají, co jedí…. Dáváme jim ale to, co by skutečně mít měli, nebo děláme chybu?

Dost možná ani netušíte to, jak je správné krmení pro psa důležité. Jde tu především o jeho výživu, ale i výchovu. I když chceme svému domácímu mazlíčkovi dopřát to nejlepší, tak i tak se dopouštíme často chyb, které mohou mít špatný vliv na jeho zdraví.

Nejen zdraví tu hraje důležitou roli, ale také výchova je tím, co bychom neměli podceňovat. Dost možná se u vás pravidelně stává to, že když jíte, tak u vás pes stojí, smutně na vás kouká, kňučí, olizuje se a slintá, a vám to samozřejmě nedá a tak mu přihrajete něco ze svého talíře. To je ale obrovská chyba a dopouštět byste se jí neměli, protože pokud toto začnete dělat, žebrání u stolu se velmi špatně nezbavíte. Vy musíte psa naučit tomu, kde má svoje místo. Rozhodně by měl vědět, že pokud vy jíte, tak on u stolu stát nesmí a nesmí loudit a chtít po vás, abyste mu něco z talíře dali. Jak si na toto zvykne, budete jej to už jen těžko odnaučovat.

Pes by měl dostávat krmivo pravidelně každý den a nejlépe ve stejnou hodinu. Pokud mu dáte najíst kdykoliv, kdy na vás udělá oči, tak bude z vašeho domácího mazlíčka brzo válec. Pes neví nikdy, kde je klapka a sní vše, co mu dáte a co mu chutná. Tak se může klidně stát, že jej pořádně překrmíte. Pes by měl jíst podle toho, kolik váží. Krmit byste jej měli podle tabulek, které jsou na každém psím krmení uvedeny.

Vyhněte se také přemíře pamlsků, ty samozřejmě psům také mohou škodit. Pokud budete mít obézního psa, tak bude mít zdravotní komplikace.

Rate this post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *