Mravenčí akvárium

Mravenčí akvárium

By: Sancho McCann

Máte rádi mravence? Chcete vědět, jak se chovají a v lese to bohužel nezjistíte, protože se vám pořád schovávají do mraveniště?

Základní fakta o akváriu

Základem pro chování mravenců je pořídit si domů akvárium, které napustíte netoxickým gelem. Tento gel byl vytvořen z důvodu sledování mravenců ve vesmíru. Nyní se používá na pozorování mravenců u vás doma z pohodlí vašeho gauče.

Jak se o mravence starat

Akvária, která se prodávají, mají většinou stejné rozměry. To tedy znamená, že se do nich vejde přibližně deset mravenců.

Akvárium je nahoře zavřené, takže se nemusíte bát, že by vám po bytě běhali mravenci. Pokud si ovšem stále ještě kladete otázku, co takový mravenec jí, tak existuje zcela jednoduchá odpověď.

Mravenci se živí gelem, který budou mít v akváriu. Tím, že se stane gel jejich potřebou, bude postupně mizet a vznikat zajímavé cestičky, které dodají nádheře vaše akvária a zpestření. Pokud má i někdo ve vašem okolí mravenčí akvárium, pak není na škodu prohlédnout si i jiné. Nikdy totiž neuvidíte dvě stejná akvária a to z důvodu, že mravenci budou stále tvořit jiné chodby.

Nedá se zcela říci, jak dlouho mravenci v akváriu přežijí. I když se budete sebe více snažit, musíte si uvědomit, že to jsou zvířata, která žijí v lese a živí se v lese. Je tedy zcela pravděpodobné, že se gelu nepřizpůsobí, protože to není jejich styl stravy. Naopak může být ovšem někdy možnost, že se mravencům bude dařit a budou se třeba i rozmnožovat. Budete mít jen jednu povinnost – musíte mravencům občas vyvětrat.

Gel vám vydrží i pro další mravence, které si přinesete domů. Bylo by ale dobré gel po čase vyměnit, i když ho ještě v akváriu budete mít více.

5/5 - (1 vote)

One thought on “Mravenčí akvárium

  1. Autorovi odporúčam si aspoň zbežne pozrieť nasledovnú stránku:
    http://www.mravce.info/
    To čo je tu uverejnené je totiž dosť blud a očividne autor ani len netuší ako sa také mravce rozmnožujú.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *