Německá doga

Německá doga

Hledáte přátelského, inteligentního společníka? Tak je německá doga pro vás jako stvořená. Je považována za národní psí plemeno Německa. Dožívá se až 7- 10 let. Také patří mezi největší plemena vůbec, proto také potřebuje velký prostor. V dnešní době se využívá spíše jako pes hlídač nebo obranář.

825545 / Pixabay

Historie plemene

Jedna věc kterou mají všechny dogy společné je jejich původ. Vědci a chovatelé označili za předka všech těchto impozantních zvířat tibetskou dogu. Nejstarší doložená zmínka pochází z roku 1121 před n.l. z čínské osady Liu .Tibetská doga je velmi krásné zvíře, které se vyznačuju mohutnou stavbou těla. Byla využívána především jako hlídač dobytka, ale také k lovu. Plemeno původně vzniklo zkřížením mastifa a chrta. Od 19. století dogy nevlastnila pouze šlechta, ale také obyčejní lidé. Například řezníci ji využívali jako tažné plemeno psů.

Popis

Doga je velmi vysoké plemeno, její výška může v kohoutku dosahovat u psů 90 cm a u fen 80 cm. Hlava je úzká, protáhla a dominují jí hluboké, velmi tmavé oči. Pysky bývají svěšené, z čehož samozřejmě vyplívá vysoká produkce slin. Hrudník dogy musí mít tvar písmena V. Hřbet je výrazně vyznačen a přední nohy zaujímají rovný postoj, zadní nohy jsou svalnaté, silné. Doga má krátkou, přiléhavou srst.Barva srsti může být různá od modré , žluté až například k černé.

Charakter

Doga si zamiluje každého kdo se o ní bude dobře starat. Je už k tomuto od přírody předurčená. Je také velmi dobrá k dětem. Mezi její nejlepší vlastnosti patří ostražitost,

Rate this post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *