Netrapte zvířata na Silvestra

Netrapte zvířata na Silvestra

Také slavíte Silvestra bujaře a nakupujete petardy a ohňostroje, abyste udělali co nejlepší světelné efekty? Jenže si dost možná ani neuvědomujete, jak moc tím zvířatům škodíte. Všechny zvířata do jednoho, mají v těchto situacích stres. Bojí se toho, není jim to příjemné a spousty zvířat během těchto oslav uteče.

Po Silvestru jsou pak plné útulky zaběhnutých zvířat a lidé řeší, kde je jejich mazlíček, kde by ho mohli hledat a podobně. Lidem, kteří doma své zvířátko mají, toto asi není třeba vysvětlovat. Horší je to s těmi, které zvíře nemají. Ti většinou nepochopí, co se po nich chce, a dělají obrovský humbuk.

lumpi / Pixabay

Pokud jste majitelem domácího mazlíčka, tak si nechte na veterině napsat tišící léky, které pomohou překonat tyto obavy a stresy v klidu. Nikdy není nic horšího, než když zvířata musí trpět při zábavě nás lidí. Silvestr je opravdu pro každé zvíře velmi stresující. Pokud to jde, vezměte svého domácího mazlíčka někam pryč z města. Třeba máte chatu, nebo někoho známého, kdo by vám ji půjčil. Pokud nemáte šanci se dostat někam pryč, pak to řešte tlumícími léky, které vám předepíše každý veterinář. Nejvíce trpí opuštěné kočky, nebo psi, které jsou na zahradě. Udělejte alespoň pro jednou výjimku a vezměte psa alespoň domů do chodby, aby se nebál a nezaběhl se.

Samozřejmě, že se nedá nikomu přikazovat to, jak by se měl chovat a co by měl dělat o Silvestru, ale pokud si každý z nás uvědomí to, že zatímco my se bavíme, tak ty zvířata trpí, tak by to bylo fajn. Pro naše čtyřnohé přátele je tento den v roce tím nejhorším. Oni samozřejmě vůbec nevědí, co se děje, a tak se toho přirozeně bojí. Nejtěžší je to pak pro ty které žijí ve velkých městech, kde oslavy probíhají velkolepě a zvířata jsou stresu vystavována mnohem více. Na Nový rok pak bolí hlava z alkoholu nás a stres prožívají i naše domácí zvířata. Je to však nutné? Neobešli bychom se i bez toho?

Rate this post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *