Bernský salašnický pes štěňata

Bernský salašnický pes štěňata

Bernský salašnický pes je plemeno, které je tříbarevné a to hnědé, černé a bílé. Jedná se o velkého psa, který má dlouhou srst. Jeho povaha je mírumilovná. Původem je to pes hlídací, který dříve naháněl ovce, kozy a krávy a hlídal zemědělské usedlosti. Vzhledem, ale i povahou je velmi podobný bernardýnovi. Dokonce je stejně schopný jako právě bernardýn k tomu, aby dokázal vyhledat lidi pod lavinou. Co se týká výšky, tak je to pes středně velký až velký a jeho váha se pohybuje mezi 32 – 50 kilogramy, přičemž fenky mají váhu nižší, než psi. Tato rasa je původem ze Švýcarska. Co se týká štěňat, tak ty lze sehnat jak s papíry, tak i bez nich.

ManuHoppe / Pixabay

Cena štěněte bez papírů se pohybuje od 2 500 Kč do 7 000 Kč, záleží také na tom, zda je to fenka, nebo pes. Cena za pejsky s papíry je od 10 000 Kč do 20 000 Kč. Jsou to roztomilý psi, kteří jsou sice větší a jsou tak vhodní spíše na zahradu, ale na druhou stranu jsou to mazliví psi, jež se hodí i k dětem. Jejich hlavička je ve většině případů trojbarevně zabarvená a to tak, že uprostřed mají bílou barvu, dále pak hnědou a zbytek hlavy a tělo už je potom černé, bílá pak bývá zpravidla náprsenka. Bernští salašničtí psi jsou si navzájem hodně podobní způsobem zabarvení.

Pokud se vám tato rasa líbí a máte dům, nebo zahradu, na které se budete moci tento pejsek pohybovat, tak si jej pořiďte. Pokud bydlíte v panelovém domě, pak raději zvažte, zda jde o dobrou volbu, či nikoliv. Tito psi potřebují hodně pohybu a nevadí jim ani velká zima. Pes je zvyklí na extrémní podmínky. Bernští salašničtí psi, jsou hodně hraví, rádi aportují, nosí hračky a jsou neustále v pohybu, což jim v zimě umožní to, že se rychle a snadno zahřejí. Na noc je v zimě můžete brát do domu, ale přes den, je klidně můžete nechat bez problémů venku.

Rate this post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *