Psí školky

Psí školky

Psí školky – jistě už jste o tom slyšeli. Tento nový fenomén už se stačil rozšířit k nám do České republiky. A co vlastně jde? Stejně jako děti, chodí do školky i pejsci. Ať už malí nebo velcí, štěňata či dospělí jedinci.

A jak to probíhá? Úplně jednoduše. Stejně jako pro děti do školy, i pro pejsky jezdí každé ráno speciální školní autobus pro pejsky. U každé školky je čas příjezdu autobusu jiný, obvykle to ale bývá v době okolo 7 hodin. Řidič přijede k domu, napíše Vám krátkou SMS, že autobus čeká před domem, Vy jej dáte na vodítko a předáte řidiči. Ten následně odjíždí vyzvednout ostatní psy.

Co se týče vybavení, téměř každá dobrá psí školka nabízí Vašim pejskům vlastní pohodlný pokojíček s teplým pelíškem,vyhřívanou podlahou a vlastní televizí se speciálními televizními programy a internet, dále velkou zahradu na proběhnutí, ve které je dokonce speciálně upravené psí hřiště s klouzačkou a dalšími různými překážkami. V létě pro pejsky dokonce nachystaný i bazének.

Ohledně služeb je tu pro pejsky připravena například speciální aroma terapie – tedy koupel ve vonných solích. Podobně jako ve školce nebo ve škole, i tady jsou pořádány karnevaly, tématické dny a dokonce i psí party.

Stejně jako ve školce, i tady chodí pejsci po obědě spát. Pokud si je tedy nevyzvednete hned po obědě. Na dobrou noc – tedy na spaní po obědě ve většině školkách pouštějí i ukolébavky – samozřejmě speciálně upravené tak, aby takty těchto písniček ladili do rychlosti tepu psů, a věřte nebo nebo ne, většina pejsků u nich usne.

Po spaní si jdou všichni pejsci opět hrát a čekají, než si pro ně páníček přijde.
Ohledně ceny – každá školka to má jinak, průměrná cena se ale pohybuje zhruba od 70,- Kč na den.

3.3/5 - (9 votes)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *