Chov chřestýšů

Chov chřestýšů

Přemýšlíte o chovu hadů? Mnoho chovatelů si oblíbilo chřestýše.  Existuje mnoho druhů chřestýšů. V následujícím článku se dozvíte informací o chovu těchto nádherných živočichů. Musíte si však pamatovat, že chřestýši jsou jedovatí hadi a s jejich chovem  musíte být velmi opatrní. Chov chřestýšů se doporučuje jen zkušeným chovatelům.  Nezapomeňte ani na to, že pro chov jedovatých hadů potřebujete povolení.

Chřestýš mexický

Chřestýš Mexický je jedovatý had. Jeho délka je kolem 150 – 200cm. Má žlutohnědou nebo červenohnědou barvu. Na hřbetě má kosočtvercovou kresbu. Hlava chřestýše je světlá s tmavší kresbou. Terárium musí být velké alespoň 150 x 80 x 80 cm, ale samozřejmě může být i větší. Na dno terária dejte směs jílu nebo rašeliny. Nezapomeňte ani na intenzivní osvětlení. Do terária dejte i kameny. Nesmí chybět ani nádoba s čerstvou vodou. Krmte Chřestýše Mexického různými hlodavci. V oblibě mají myši, potkany nebo morčata.

Chřestýš rohatý

Chřestýš Rohatý patří spíše mezi ty menší druhy chřestýše. Stejně jako ostatní chřestýši má na špičce ocasu chřestítko, a to znamená, že má zrohovatělé články kůže, které mu slouží na obranu v nebezpečí.

Chřestýš západní

Délka tohoto chřestýše se pohybuje okolo 200 cm. Jeho barva je spíše šedá nebo žlutošedá nebo až do hněda. Na hřbetě má tmavší, kosočtverečnou kresbu. Stejně jako ostatní chřestýši chrastí svým chřestítkem, když se cítí v nebezpečí. Terárium by mělo mít rozměry 200 x 100 x 100 cm. Na dno terária umístěte vrstvu dřevěných štěpků. Jako potravu můžete dát chřestýši západnímu potkany, myši nebo i králíky, ale záleží na velikosti chřestýše.

Doufám že, se Vám tento článek o chovu chřestýšů líbil.

Rate this post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *