Jak odnaučit kočku škrábat nábytek

Máte doma kočku, která vám škrábe nábytek a jste z toho samozřejmě špatní a vůbec se vám to nelíbí. Jak odnaučit kočku škrábat nábytek? Pokud to jde, pouštějte kočku hodně ven, aby si mohla obrousit drápky na stromě, nebo někde jinde v přírodě.

Doma byste měli mít pro kočku škrabadlo, které jí umožní škrábat právě tam a nebude si všímat vašeho nábytku. Sama mám doma kočku a škrabadel máme doma hned několik. Jednak má škrabadlo na zemi, to vypadá jako dětská hrazdička. Na této jsou však zavěšené myšky a pod nimi je škrabadlo.

Další škrabadlo máme rohové a to jsem umístila na roh gauče, protože ten naší kočku neustále přitahoval. Kočka tam chodí stále, ale už neškrábe gauč, ale právě toto rohové škrabadlo. To však není zdaleka poslední škrabadlo, které jsme jí pořídili, ale pak má ještě velké škrabadlo i s tunelem a boudičkou. Tam si kočka chodí velmi ráda hrát a samozřejmě i škrábe.

Poslední škrabadlo máme vedle její misky s jídlem, je to taková vlna a i na toto místo si chodí zaškrabat. Pokud máte doma kus nábytku, který vaši kočku ke škrábání vyloženě láká, pak použijte sprej, který odpuzuje kočky. Seženete jej v lékárnách, ve zverimexu a na veterině, sehnat jej můžete i na internetu.

Funguje to tak, že postříkáte dané místo a kočka na něj nepůjde a to proto, že jí tato vůně není vůbec příjemná a odpuzuje jí. Sprej lze použít i na místa, kam nechcete, aby vaše kočka chodila. Kočce neublíží, ale nebude s ním kamarádka a tudíž jí odpudí.

Sprej lze koupit jak pro vnitřní použití, tak i pro použití venkovní a to například na místa, která nechcete, aby vám kočka očůrávala. Může to být například záhonek a podobně.

Rate this post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *