Kočičí útulek

Kočičí útulek

U nás je spíše známý útulek pro psy, ale psi nejsou jediná zvířata, která člověk odhodí, ba naopak kočky bývají daleko častěji svými majiteli vyhazovány, protože kočky není až tak jednoduché uhlídat, pak se páří a majitelé koťata už nechtějí a neví co s nimi, tak je odhodí na ulici a zamezí jim přístup zpátky domů.

Nový domov kočičkám

Kočičí útulek je pro mnohé kočky osvobozením, protože potom, co je jejich majitelé odhodí anebo opustí, tak se dostanou do nového domovu, kde je o ně postaráno. Najde se pár hodných lidí, kteří kočičkám poskytují kvalitní podmínky pro nový život. Zajišťují nejen potravu, ale také se starají, aby měli čisté prostředí a také o zábavu postaráno. A také čekají, kdy si pro danou kočku či kocoura přijde nový majitel. Bohužel mnoho útulku pro kočky nemá dostatek financí, aby mohli zajistit tu nejlepší péči pro všechny mazlíčky, tak mnohdy žádají některé dobré duše, které mají naopak financí dost, aby buďto přispěli na chod útulku anebo aspoň poskytli věci, které jsou pro každodenní práci nezbytné, jako jsou rukavice, košťata, pasty, kleště na blechy a mnoho dalších.

Proč kočka skončí v útulku?

Nejčastěji se to stává z toho důvodů, že se kočka někde zaběhne a zplodí další koťata, o která už majitel nejeví zájem. Pokud se nenajde žádný nový majitel, tak je mnohdy donucen koťata poslat na ulici, a potom je někdo najde, a když si je nemůže sám dovolit, tak je odnese do útulku pro kočky. Dokonce se může stát, že kočku do útulku donese sám majitel s tím, že se už o ni nemůže dále starat, protože je třeba starší a nemocný a neměl by kočku komu zdát. Anebo se do rodiny narodí dítě, u kterého se později objeví alergie. Je mnoho způsobů, proč se kočky dostávají do útulků.

Když chci kočku z útulku

Není problém navštívit nějaký z kočičích útulků a najít si zde nového mazlíčka. V útulku budou rádi, že se pro jejich kočky najde nový majitel, který jim poskytne vše, co potřebují. A zároveň udělá místo pro další opuštěnou kočku, která útulek potřebuje. Mnoho útulků má své vlastní internetové stránky, kde se nejen můžete podívat na kočky, které chovají do jejich galerie. Ale také zde najdete kontakt na osobu, s kterou se můžete domluvit na podmínkách, kdy si mohou útulek prohlédnout, jak a kdy si mohou odvést svého nového mazlíčka a podobně.

Udělejte radost některé z opuštěných kočiček a poskytněte jim nový domov u vás.

Rate this post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *