I zvířata se musí vyprazdňovat aneb Záchod pro kočky

I zvířata se musí vyprazdňovat aneb Záchod pro kočky

Někteří milují zvířata natolik, že si je berou k sobě do domova a mají je jako součást rodiny. Pokud bydlíte někde na venkově nebo v bytě se zahradou, tak není problém svou kočičku pustit ven, aby se vyprázdnila venku. Ale co dělat, když bydlíte někde, kde nemáte možnost svého mazlíčka poslat ven?

Jak kočičí záchod vypadá?

Záchod pro kočky může mít několik variant. Záleží jen na vás, která z nich se vám bude zamlouvat nejvíce a kterou svému mazlíčku zakoupíte.

Plastová nádoba – asi nejčastějším záchodem pro kočky je plastová mísa, do které se buďto vsype písek, která se po potřebě kočky vyhodí. Anebo se do ní dají podložky, které jsou podobné dětským plenám, kdy podložka moč nasaje a zároveň potlačí pach. Také existují takové rádoby papírové granulky, které mají stejnou funkci jako speciální podložka. Každému chovateli vyhovuje jiná podestýlka, samozřejmě je jen na vás, na co vaši kočku navyknete.

Běžná toaleta – dokonce se dnes vymyslel způsob, jak naučit kočku používat běžnou toaletu, takže by záchod pro kočky byl stejný záchod, na kterém konáte svou potřebu i vy. Nejprve se na sedátko dá umělé tréninkové sedátko, které by kočce připomínalo její mísu. A když si kočka už zvykne, že chodí zde, tak provizorní tréninkové sedátko můžete odstranit.

Kde mám kočičí záchod uložit?

Je jedno, kam záchod pro kočky uložíte. Většina lidí jej schovává někde na chodbě, pod schody a podobně, aby nebyl tolik na očích. A také protože mají strach ze zápachu, ale pokud se o kočičí toaletu řádně staráte, tak byste pak cítit neměli. Avšak není důležité umístění, jako to, že pokud už kočce záchod na nějaké místo umístíte, tak aby s ním dále nepohybovali. Protože jak už si jednou kočka zvykne chodit vykonávat svou potřebu vždy na jedno a to samé místo, tak pro ní bude poněkud složité a mnohdy i nemožné zvyknout si na nové místo.

Jak vybrat vhodné stelivo?

Je mnoho variant, čím záchod pro kočky vystlat. Samozřejmě, že jen na nás, které z nich vyberete. Ale vždy musí být vyrobeno z přírodního materiálu, aby kočce nezpůsobilo nějaké zdravotní problémy. Také je velice důležité, aby dobře sálo tekutiny a zároveň pohlcovalo zápach. Majitelé koček doporučují spíše hrudkovací stelivo. Jednak protože se z něj výkaly lépe odstraňují a jednak, protože kočky si v tom rády zahrabají.

Kde mohu záchod a stelivo do něj zakoupit?

Není těžké koupit záchod pro kočky a také stelivo do něj, protože se prodává snad v každém obchodě pro zvířata, jelikož jde o velice běžnou a častou pomůcku k chování koček. A také není problém si jak záchod, tak stelivo zakoupit na některých z internetových stránek, kde nabízí veškeré pomůcky pro vaše mazlíčky.

Nezapomínejte na to, že i kočky potřebují záchod.

Rate this post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *