Čím mám krmit svého mazlíčka?

Když si pořizujete do domácnosti nějaké mazlíčka pro rozptýlení, měli byste také vědět, jak se o něj máte starat, k čemuž samozřejmě patří také strava. Protože právě strava je pro jakékoliv zvíře stejně tak důležitá jako třeba pro člověka.

Na co nesmíme zapomenout

Když vybíráme pejskovi krmivo, tak bychom měli sledovat, zda obsahuje veškeré složky, které váš mazlíček potřebuje. V každém případě musí v jeho potravě být obsaženo dostatek bílkovin, tuků, ale také nějaké vitamíny, protože potrava může ovlivnit nejen zdraví, ale také vzhled vaše mazlíčka. Je samozřejmostí, kterou není nutno připomínat, že jakékoliv zvíře potřebuje denně čerstvou a čistou vodu a je jedno, pokud vaším mazlíčkem bude kočka, pes či morče.

Jednoduchá a oblíbená strava

Mezi nejčastější krmiva pro psy a jiné mazlíčky patří granule, protože je to velmi jednoduché. Stačí, když je nasypete do misky. Většina granulí mají velkou výhodu v tom, že jsou rozděleny podle plemene a věku psa, takže by váš pes měl dostat ideální složky, které v daném stádiu potřebuje. Výhodou je také to, že granule se vám nezkazí, takže můžete zakoupit velký pytel, který někde schováte a jen z něj odebíráte. Samozřejmě, že je důležité prostudovat složení granulí, které vám budou ležet třeba v garáži, aby opravdu obsahovaly to, co má váš pes rád a co potřebuje. Přestože existují granule, které mohou být vhodné, tak mnozí doporučují kombinovat je i s jiným typem potravy.

Jídlo jako od maminky

Mnozí mají svého mazlíčka jako třetí dítě, zejména pokud jde o důchodce, kterým jejich děti už odešly z domu, a podle toho se o své mazlíčky také starají. Často jim vyvařují obědy, což je pro psa jednoznačně nejlepší, avšak nesmíte jídlo hodně kořenit anebo používat nějaké suroviny, které by mohly zvířeti vadit. Pravdou je, že tento typ krmiva pro psy je náročným pro páníčka, protože nad ním stráví mnoho času, také musí přemýšlet o tom, aby pes nejedl stále to samé dokola a navíc je to poněkud dražší, než koupit pytel granulí.

A co takhle nevařit?

Někteří lidé, zejména majitelé větších plemen, svým psům dávají granule, které sice kombinují například s masem, ale dají psu to maso neupravené, tedy v syrovém stavu. Vždy se říkalo, že nejlepším krmivem pro psy jsou kosti, které bychom měli svému mazlíčkovi sem tam dopřát, ale měli bychom to uvážit podle velikosti plemena.

Konzervy a pasty jsou také řešení

Pro zpestření psího krmiva můžete kombinovat granule například s konzervami či různými pasty, které jsou oblíbené, protože mají aromatickou chuť, takže vaši psy si je velmi oblíbí. Ale pokud se podíváte na obsah, tak zjistíte, že mnoho konzer má velký obsah vody, což znamená, že vaše psy moc nenasytí.

Je důležité, čím svého mazlíčka krmíte, protože tím ovlivníte nejen jeho krásu, ale zejména jeho zdraví.

Rate this post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *