K psovi patří obojek

Základní výbavou psa by měl být obojek. Není to jen módní doplněk, ale také velmi praktická věc. Můžete tak označit, že tento pejsek je váš mazlíček, díky obojku můžete s pejskem chodit na procházky a taky díky speciálním obojkům můžete svým mazlíčkům ulevit od různých nepřátel.

Podle čeho obojek vybrat?

Obojek by měl vašemu pejskovi sedět, takže byste měli vybírat podle velikosti vašeho mazlíčka. Pravdou je, že většině obojků můžete přitáhnout anebo naopak roztáhnout podle potřeb, takže jsou univerzálními pro každé plemeno. Pro někoho je rozhodující také materiál. Někdo se rozhodne pro klasiku, kterou je kůže, jiní zase preferují moderní materiály. Každopádně záleží na tom, co se líbí páníčkovi, protože sám pes si tento doplněk vybrat nemůže.

Speciální obojky jsou in

Dnes se prodávají i speciální obojky, které mají jisté funkce navíc. Takovým oblíbeným je obojek, který pomáhá vašim mazlíčkům zbavit se parazitům, takže obojek odpuzuje klíšťata, blechy a jiný hmyz, který je nepříjemný. Ale vedle těchto existují i takové druhy, jako jsou elektrické obojky, které zase pomohou vaše psy lépe vychovávat. Někteří sice tvrdí, že je to jen trápení mazlíčka, ale jiní si tito obojky velice chválí. Opět záleží na pohledu páníčka a toho, co od daného výrobku očekává.

Obojek versus postroj

Poslední dobou jsou velice oblíbené také postroje, o kterých se tvrdí, že jsou pro mazlíčka pohodlnější, protože ne nedusí, tak jako obojek. Navíc z postroje se vám nemůže pes vysmyknout, takže je téměř nemožné, aby vám někde na procházce utekl, hned co uvidí první kočku či veverku. Navíc postroje mohou mít různé varianty, takže milovníci módy je také používají jako módní doplněk pro své mazlíčky.

Na obojku nesmí chybět známka

Jedním z důvodů proč dát svému pejskovi kolem krku obojek, je také to, že kdyby se vám náhodou někdy někde zatoulal, aby jej mohl dobrý člověk odvést zpátky domů anebo vám aspoň zavolal, kde toho svého mazlíčka máte. Proto je výhodou, když svému mazlíčkovi necháte udělat na obojek známku, na kterou kromě jeho jména necháte napsat také vaši adresu a nejlépe i telefonní číslo. Známka pro psa s těmito údaji je velice praktická a není to moc drahý doplněk, navíc to vypadá velmi pěkně.

Pes bez obojku musí být smutný, protože se nepodívá nikde jinde, než na vaši zahradu. Protože bez obojku nemůžete jít ani na procházku. A obojek je rozhodně i módní doplněk, který k psu patří a sluší mu.

Rate this post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *