Daruji štěně 2016

Objevuje se mnoho inzerátů, jako daruji štěně. Většinou to bývá štěně z neplánovaného spojení mezi různými plemeny psů. Někdy to bývá i pes s průkazem původu s voříškem, neboli jinak řečeno s pouliční směskou. V žádném případě to nebývá plánované spojení. Takové štěňátka jdou velmi špatně udat, i když jsou zadarmo. Nehledě na to, že i takové nechtěné štěňátka stojí dost peněz, když spočítáme několikrát odčervení a samozřejmě i očkování, které je v šesti týdnech pejska, tedy ještě před tím, než se najde nový majitel. K tomu je ještě potřeba připočítat krmení, které by mělo být kvalitní, i když se nejedná o pejska s průkazem původu. S malými štěňátky je i dost práce. Zvláště, když je máme doma. Je po nich potřeba neustále utírat loužičky, sbírat výkaly. Není to závidění hodná situace, zvláště když víme, že se nám vynaložené peníze ani práce nijak nevrátí, protože štěňátka rozdáme zadarmo.

Darovat štěně není tak snadné

Když už se tak stane, že máme štěňátka z nechtěného spojení, měli bychom si dát pozor na to, kdo si je vezme. I když je dáme zdarma, přeci jen nám musí záležet na tom, abychom je darovali do dobrých rukou, aby se prostě měli po zbytek života dobře. Moc záleží na tom, abychom věděli, do jakých podmínek pejska dáváme. I když to jsou neplánovaný pejskové, zaslouží si stejně kvalitní život, jako pejskové s průkazem původu. Jsou to živý tvorečkové, kteří si zaslouží lásku a péči tu nejlepší. Je dost lidí, kteří nemají tolik finančních prostředků na to, aby si pořídili pejska s průkazem původu, a právě takovým lidem přijde takový pejsek jako jediné řešení, jak si pořídit Společníka do rodiny. Hlavně studenti a důchodci této příležitosti určitě využijí. I křížený pejsek má srdíčko na pravém místě a bude vděčným, věrným společníkem.

Daruji štěně 2016

K darování štěněte se mnohdy rozhodnou i ti lidé, kteří štěně dostanou jako nevhodný dárek. Stává se, že k vánocům, či narozeninám někdo jako dárek dá štěně. Vždy ale obdarovaný nemusí mít z takového dárku radost. Ne každý se chce nebo může o pejska starat. Každý nemá tolik času a možností se o pejska starat. V dnešní uspěchané době to bývá z velké pracovní vytíženosti, kdy se majitel vrací pozdě z práce domů, většinou je unavený a již nemá sebemenší chuť jít ještě na procházku se psem. Protože pes je většinu dne doma sám, a tím pádem potřebuje delší procházku, je majitel rozhodnutý psa darovat někomu, kdo má na pejska čas a chuť se mu více věnovat. Bohužel se stává i to, že takový pejsek skončí ve psím útulku, a to je opravdu škoda. Tam je pejsek nešťastný, a zanechává to na jeho psychice jizvy. Proto když chceme někomu darovat 3těně, tak bychom si měli být naprosto jisti, že budoucí majitel psa o něj vážně stojí a má všechny podmínky k tomu, aby se o něj mohl starat. Je i důležité vědět, o jaké plemeno má zájem. Každému se líbí nebo vyhovuje jiná rasa psa. Když tohle dodržíme, bude obdarovaný i pejsek spokojeni a na tom přeci záleží ze všeho nejvíc.

Darování štěně

Rozhodnout se darovat štěně je dost významná věc, jak pro nás, kdo daruje, tak i pro toho obdarovaného. Pro nás to znamená navždy se rozloučit s krásným, roztomilým štěňátkem, o které jsme se až dosud starali, hráli si s ním, učili ho papat granulky a spoustu ostatních věcí. Loučení není snadné, ale když víme, že si ho bere někdo, kdo má o něj opravdový zájem a bude se o něj dobře starat, je to pro nás lehčí rozhodnutí. Štěňátku dáme sebou trochu granulí, na které je zvyklý, samozřejmě očkovací průkaz, kde je zaznamenáno odčervení a očkování, jeho oblíbenou hračku, s kterou si rád hraje. Takto vybavený pejsek může jít do světa.

Rate this post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *