Olizujeme se s mazlíčky

Pes je bezpochyby nejlepší přítel člověka a jistě se to lidem během života několikrát potvrdilo, a právě proto mu věnujeme spoustu lásky. Láska k psovi se může projevovat mnoha způsoby, svého mazlíčka chválíte, hladíte a dokonce se necháte i olízat, ale na to si dejte pozor.

Pes nade vše

Není divu, že své mazlíčky dokážete velice milovat, jsou to vděční spolubydlící, kteří vás nikdy nezradí. A klidně jim můžete svou lásku dávat najevo, ovšem musíte si dávat pozor na olizování tváře od svých mazlíčků. Přestože se vám zdá, že je váš pes je čistotný a sami se snažíte udržovat se jej v čistotě, tak je to opravdu nehygienické. A tímto olizováním můžete dostat i spoustu onemocnění, proto je lepší se tomu vyvarovat.

Víte, co pes líže?

Možná, že kdybyste celý den svého mazlíčka pozorovali, tak byste si sami olizování na tváři rozmysleli, neboť váš pes toho denně olíže spoustu. Myslete na to, že kromě svých hraček olizuje také své tělo, zejména se čistí po záchodě a podobné věci, které by se vám nemusely úplně líbit. A právě olizováním věcí v okolí se do jeho úst dostane spousta bakterií, které mohou způsobit mnoho nemocí. Je spousta bakterií, kterým musí člověk denně čelit, tak bychom si neměli přidělávat další, protože to by už vaše imunita nemusela zvládnout.

Že by byl váš mazlíček přenašeč?

Když necháte svého psa olíznout svou tvář, je velice jednoduché, aby se bakterie z jeho úst dostaly k vám. Pravdou je, že spousta z bakterií mohou být banální a neměly by vám ublížit, avšak i když je pes vašim přítelem a mazlíčkem, je jiný než člověk a i v ústech má bakterie, na které nejsou lidé zvyklí, a proto nám mohou ublížit. Z těch nebezpečných bakterií můžete dostat například otravu krve, což rozhodně není nic příjemného. Pravda je, že tyto případy nejsou na denním pořádku, takže se objevují jen zřídka, ale přesto se stává, že se necháte olíznout svým mazlíčkem a můžete onemocnět. Každý člověk má jiný organismus a jinak se vypořádá s různými bakteriemi a také nemocemi, ovšem žádné tělo neustojí všechny bakterie. Zejména pokud máte oslabenou imunitu, měli byste se si na podobné aspekty, jako je přenášení bakterií navíc, dávat pozor.

Naučte ho nelízat

Snad každý mazlíček svého páníčkovi chce opětovat svou lásku a právě nejčastějším projevem je olíznutí vaši tváře. Měli byste svého mazlíčka naučit, aby vás neolizoval. Někdy je to opravdu těžké, protože jste nadšení z toho, že vás pejsek má rád a velmi rádi se necháte olíznout, ale je opravdu ve vašem zájmu, aby se to odnaučil, protože tím si budete chránit své zdraví. Můžete svého mazlíčka naučit jiné projevy, jednak to bude originální, ale také zdravější.

Pes je perfektní přítel a výborný mazlíček, ovšem může to být i přenašeč bakterií, které mohou způsobit různé nemoci. Buďte spolu, mějte se rádi, ale dejte si pozor na olizování. 

Rate this post

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *